Valls ha commemorat aquest dimarts el Dia Internacional de l’Orgull LGBTI+ amb la lectura del manifest institucional, a càrrec de l’exjugadora del CB Valls, Elena Cabezas Rivera, i de l’exjugadora de futbol, i actual entrenadora i responsable del futbol femení a l’Atlètic Valls, Sara Catalán López.

PUBLICITAT

En la lectura del manifest, s’ha defensat la pluralitat, la inclusió i el dret d’estimar com cadascú vulgui.

D’altra banda, sis edificis municipals de la ciutat llueixen en aquesta jornada la bandera irisada amb motiu del Dia de l’Orgull LGBTI+

El Dia Internacional de l’Orgull LGBTI, Dia Internacional de l’Alliberament LGBTI, o també conegut com a dia de l’orgull gai o simplement orgull gai és una sèrie d’esdeveniments que cada any els col·lectius LGBTI+ celebren de forma pública per a instar la tolerància i la igualtat de les persones lesbianes, gais, bisexuals, transsexuals, intersexuals, queer i altres orientacions sexuals o identitats de gènere socialment marginades o oprimides. Per bé que “gai” fa referència a homes, aquesta dona cabuda a tots els col·lectius no heterosexuals i no cisgènere.

Tal festa té lloc entorn del 28 de juny o bé el primer dissabte posterior a aquest, data en què es commemoren els aldarulls de Stonewall que van tenir lloc a Nova York el 1969 i que es considera que marquen l’inici de l’alliberament homosexual. En alguns països la data original pot canviar en cas de coincidència amb altres esdeveniments locals molt importants (esdeveniments massius, eleccions polítiques o possibilitats de lleis transcendents per als homosexuals).

PUBLICITAT