L’Ajuntament de Valls declara la ciutat com “Amiga Autista”. Aquest fet ve arran de l’aprovació per unanimitat ahir a la tarda d’una moció del grup municipal socialista en el ple ordinari. L’objectiu de la moció és adaptar el municipi a les necessitats de les persones amb trastorn de l’espectre autista. La regidora del PSC, Assumpció Fernández, va afirmar que a Valls “podria haver-hi aproximadament unes 250 persones amb TEA”.

PUBLICITAT

En aquest mateix ple també es va aprovar per unanimitat una moció en defensa de l’escola Eladi Homs i els seus professionals. Mares i pares van ocupar la sala de plens durant tota la sessió, on la seva alcaldessa, Dolors Farré, va assegurar que tenien demanada junt amb la direcció de l’escola una reunió amb el conseller d’Educació de la Generalitat “per tractar el tema de la retallada de professionals i les mancances que hi ha”.

Per la seva banda, la cap de l’oposició i líder dels socialistes vallencs, Rosa Maria Ibarra, es va sumar a la moció assegurant que hi ha “necessitats evidents” que resoldre.

Per altra banda, la moció presentada per la CUP per l’aprovació del manifest de l’acord social per l’amnistia i l’autodeterminació va ser aprovada, però la presentada per la defensa del català i la immersió lingüística tan sols va aconseguir ser parcialment aprovada.
A més, la sessió també va estar marcada per la presa de possessió del càrrec de Manel Odina com a nou regidor de Medi Natural i Equipaments Municipals. Aquest ja va formar part del consistori vallenc durant la legislatura 2011-2015 on va ocupar la regidoria d’Esports. També és president de l’entitat Unió Anelles de la Flama i del Consell Esportiu de l’Alt Camp.

PUBLICITAT