L’Ajuntament de Valls, a través del servei municipal de joventut, ha obert una nova  convocatòria d’ajuts per l’accés dels joves a l’habitatge de lloguer per a facilitar que totes aquelles persones d’entre 18 i 35 anys que s’hagin emancipat a partir de l’1 de novembre del 2021 s’hi puguin acollir. En total s’hi destinaran fins a 11.000 euros i els ajuts tenen per objectiu afavorir l’emancipació residencial i l’autonomia de les persones joves.

PUBLICITAT

Des de la regidoria es continua apostant per aquest suport econòmic a les persones joves de Valls. Les últimes dades de l’Enquesta de població activa (2021), tot i que presenten una millora generalitzada dels indicadors laborals del col·lectiu de persones joves (tot i que encara està lluny del període precrisi de 2008) mostra com la taxa d’emancipació arriba a mínims històrics i se situa en un 17% (la més baixa del segle XXI): més de 8 de cada 10 joves catalans menors de 30 anys viuen amb els seus pares. L‘accés a un habitatge continua sent doncs, una fita inassumible per a moltes persones, sobretot a la franja d’edat entre els 18 anys i els 29.

El programa d’ajuts, que es va iniciar el 2017, es concreta en un percentatge econòmic de les despeses dels dos primers mesos del lloguer i de les despeses de l’administrador de finques, d’un habitatge que tingui les condicions d’habitabilitat legalment previstes. L’import màxim del lloguer no pot superar els 550 euros mensuals i el percentatge dels ajuts anirà del 50 al 100 per cent en funció de diversos criteris. A la convocatòria s’hi pot presentar el jovent que hagi signat un contracte de lloguer entre l’1 de novembre de 2021 i el 31 d’octubre de 2022.

Entre els factors que es tenen en compte per a poder rebre l’ajut destaca el nivell d’ingressos de la unitat de convivència, que l’immoble estigui situat al Centre Històric, la situació familiar (famílies monoparentals o nombroses), persones amb discapacitat, en situació d’atur, que s’hagin vist afectades per desnonaments, persones extutelades, persones amb càrregues o persones que participen d’un projecte social desenvolupat per l’Ajuntament de Valls o en entitats sense ànim de lucre, entre d’altres.

El programa forma part dels projectes destinats a afavorir el desenvolupament personal i professional del jovent de la ciutat, i està inscrit en el Pla Local de Joventut aprovat el 2017. Des que es va iniciar aquesta línia d’ajuts, quasi una trentena de joves s’ha beneficiat d’aquest programa.

Les ajudes es poden demanar fins al 31 d’octubre a les dependències de Valls Jove i telemàticament a la seu electrònica del consistori.

PUBLICITAT