Després de dos anys sense celebrar-se per culpa de la crisi sanitària de la Covid-19, la diada de la Mare de Déu d’Agost de la Bisbal del Penedès d’aquest dilluns ha tornat amb força. En el còmput global, la cita comptabilitzava un castell de gamma extra i quatre castells bàsics de 9.

PUBLICITAT

La Colla Joves Xiquets de Valls aprofitava, a més de repetir els objectius de les últimes setmanes, per afegir una nova estructura al seu repertori.

Els del carrer d’en Gassó estrenaven el 4de8 amb el pilar a la tercera ronda. El van deixar a mitges. Va ser un castell que va cedir quan els segons del quatre es van deixar anar i l’enxaneta tot just havia fet l’aleta.

Abans del 4 amb el pilar, els diables vermells havien completat un altre 5de8 de bona factura i un 3de9 amb folre que els va remenar una mica terços. S’acomiadaven amb el pilar de 6.

Ensurt de sortida de la Colla Vella dels Xiquets de Valls a la Bisbal del Penedès. Els del Portal Nou ensopegaven amb el 3de9 amb folre, castell que no els queia des del juny del 2012. Seguidament, assolien el 5de8 i el primer 3de8 amb el pilar del curs. S’acomiadaven amb el pilar de 6.

Dos dies abans, els rosats havien actuat a la festa major de Vallmoll amb el 5de8, el 3de8 i el 4de8 .

Pel que fa els Castellers de Vilafranca s’anotaven el primer 2de9 amb folre i manilles descarregat de l’any. Un castell que van haver de defensar aferrissadament a quarts i manilles. No es va estabilitzar fins pràcticament la sortida dels sisens. Prèviament havien assolit el 3de9 i el 4de9 amb folre amb comoditat.

A la ronda de pilars, van tenir la taca de la jornada amb un intent de pilar de 8, espadat que ja han fet en dues ocasions. La construcció va cedir en el moment que l’enxaneta es disposava a fer la motxilla d’entrada.

La colla local, els Bous, que participa a la festa major de la Bisbal amb un castell i un pilar, bastia el primer 4de7 de l’any i el pilar de 5.

De cara al proper cap de setmana, les dues colles vallenques tornen a tenir compromisos. La Colla Joves actuarà, dissabte a la tarda, a la festa major de Gràcia i la Colla Vella, diumenge al migdia, al 40è aniversari dels Xicots de Vilafranca.

PUBLICITAT