El setembre casteller avança i aquest diumenge, a partir de les dotze del migdia, a la plaça de la Font de Tarragona, tindrà lloc la diada del primer diumenge de festes de Santa Tecla, una de les cites marcades en vermell del calendari.

PUBLICITAT

Com és habitual, hi participaran els Xiquets de Tarragona, la Colla Jove Xiquets de Tarragona, els Castellers de Vilafranca i la Colla Vella dels Xiquets de Valls.

Precisament, la Colla Vella hi voldria anar amb el 2de8 sense folre i potser amb el 4de9 sense folre. El tercer castell encara està per decidir i, si tot va bé, podrien acabar amb el pilar de 8. Els del Portal Nou acabaran de decidir el programa en l’assaig d’aquest divendres.

Els Castellers de Vilafranca volen portar gammes extres a Tarragona. Tenen en cartera el 2de9 amb folre i manilles, el 5de9 amb folre, el pilar de 8 amb folre i manilles i l’estrena del 3de9 amb folre i  el pilar. També assagen el 4de9 sense folre.

La Jove de Tarragona pretén tornar a ajuntar el 3 i el 4de9 amb folre. El 5de8, que encara no han estrenat enguany, seria la novetat més significativa.

Els Xiquets de Tarragona volen treure el primer 3de9 amb folre de l’any, castell que acompanyarien del 5de8 i el 2de8 amb folre.

Previsions carregades d’ambició, doncs, que s’hauran de confirmar a plaça, si el temps ho permet, perquè es preveu un cap de setmana complicat pel que fa a la meteorologia.

PUBLICITAT