Aquest passat dimarts 4 d’octubre es van complir 25 anys de l’estrena dels gegants de la Colla Gegantera El Calçot. Per aquest motiu, des de la colla s’ha organitzat un cap de setmana farcit d’actes per cloure la celebració d’aquest aniversari. Aquest divendres presentarà l’exposició “El Calçot en fem 25! Un quart de segle ballant de festa en festa”, una mostra ubicada a la Biblioteca Popular que repassa la trajectòria de la colla al llarg d’aquests anys. Paral·lelament, el diumenge 9 d’octubre se celebrarà “I ja en fa 25!”, una jornada de retrobament amb els espais i protagonistes del dia en què es van estrenar els gegants. Hi participaran els gegants de la Riba, els de la Bisbal del Penedès i els amfitrions, l’Antonet i l’Angelina.

PUBLICITAT

L’antiga Biblioteca Popular, emblemàtic edifici de la ciutat, acollirà l’exposició per celebrar el 25è aniversari de la colla. En aquesta mostra s’hi podrà observar tota la imatgeria festiva, des dels gegants fins als dos bous passant per la divertida comparsa de capgrossos. També s’hi trobaran els vestits que fins aquest any van lluir l’Antonet i l’Angelina, els cavallets antics, records dels pobles que ha visitat durant aquest quart de segle, documents, cartells i un extens recull audiovisual. L’exposició s’inaugurarà el divendres 7 d’octubre a les set de la tarda. Romandrà oberta fins a la Fira de Santa Úrsula en el següent horari: els divendres de 17 a 20 h, els dissabtes d’11 a 13 h i de 18 a 20 h, i els diumenges i festius d’11 a 13 h.

El diumenge 9 d’octubre tindrà lloc l’acte de commemoració de l’estrena dels gegants i que significarà el punt final a tot un any d’activitats per celebrar aquesta fita. En record a l’acte d’estrena del 4 d’octubre de 1997, “I ja en fem 25!” pretén recordar aquella jornada tan especial a través de recórrer els mateixos indrets amb els protagonistes d’aquell dia. L’Antonet i l’Angelina, acompanyats del grup de grallers vallenc Els Blu’s, ballaran pels carrers de la ciutat acompanyats pels seus padrins, els gegants de la Riba i els de la Bisbal del Penedès. Aquestes figures s’exposaran a partir de les deu del matí a la plaça del Portal Nou fins que a les onze començaran a ballar pels carrers del centre de la ciutat. La cercavila passarà per la plaça del Blat, el carrer de la Cort, el Pati, la Font de la Manxa, el passeig dels Caputxins fins a arribar davant del Santuari de la Mare de Déu del Lledó. En aquest espai fou en el qual es van beneir els gegants fa 25 anys i per aquest motiu hi tornen amb els seus padrins per recuperar aquell moment. Al voltant de dos quarts d’una del migdia, els gegants participants faran les darreres ballades de lluïment de la jornada i es clourà un any molt singular per la colla.

PUBLICITAT