Manualitats, dansa i música han omplert el Pati aquest dissabte amb motiu de la celebració del Dia Mundial de la Salut Mental organitzat per l’Associació Porta Oberta.

PUBLICITAT

A l’acte hi assistien l’alcaldessa de la ciutat, Dolors Farré i els regidors Jordi Cartanyà i Teresa Rull.

El Dia de la Salut Mental, que té lloc cada 10 d’octubre, és una commemoració, promoguda per la Federació Mundial de la Salut Mental, que va néixer l’any 1992 per equiparar la salut mental amb la salut física. El seus objectius són sensibilitzar la societat sobre els trastorns mentals, lluitar contra l’estigmatització que pateixen les persones afectades i impulsar iniciatives que en millorin l’atenció.

Enguany, amb el lema “Fer de la salut mental i el benestar per a tots una prioritat mundial”, la campanya internacional se centra en la necessitat de sumar esforços per revertir els efectes que els esdeveniments dels darrers anys, com ara la pandèmia de la Covid-19, els conflictes bèl·lics i l’emergència climàtica, han tingut en el benestar emocional de la població, i destaca també la importància de dur a terme intervencions preventives. 

PUBLICITAT