El cap de setmana del 22 i 23 d’octubre  es celebrarà la Jornada de portes obertes i visites guiades als monuments del projecte «Alt Camp: Història i Patrimoni, les arrels d’una terra» com a colofó final de l’execució del projecte.

PUBLICITAT

El projecte, que ha comptat amb un pressupost de 2.154.192’48€, ha estat impulsat de forma conjunta per vuit municipis de la comarca sota el paraigua del Consell Comarcal de l’Alt Camp. Amb ell, s’han recuperat edificis i espais del patrimoni històric, arquitectònic i cultural de les poblacions participants amb una clara voluntat de desenvolupar una oferta turística singular a l’Alt Camp.

«Alt Camp: Història i Patrimoni, les arrels d’una terra» que ha obtingut cofinançament dels fons estructurals de la Unió Europea (FEDER) eix 6, tram local i i el Pla Territorial de Foment del Turisme de la Direcció General de Turisme, té com a finalitat la restauració, recuperació i revalorització del seu patrimoni històric i cultural per a l’ampliació de l’oferta turística, cultural i patrimonial de la comarca, fent-la més competitiva, atractiva i de qualitat.El projecte és una oportunitat per fer arribar el llegat històric de la comarca a la ciutadania i a visitants.

L’execució de les diferents actuacions distribuïdes arreu del territori s’han executat entre l’any 2019 i el primer semestre de 2022.

Els espais que es podran visitar són el Centre d’Interpretació de l’Oli de Ca l’Orga, a Picamoixons; el Castell de Rodonyà; el Castell de Vallmoll; la Torre de la Mixarda de Figuerola del Camp; la Fàbrica Martí Llopart i Trenchs del Pla de Santa Maria; la ruta urbana del nucli antic d’Alcover; l’entorn del pi de Puigpelat i el nucli urbà; i el Columbari de Vila-rodona.

PUBLICITAT