El proper 29 d’octubre, el Patronat Municipal d’Esports inicia una nova temporada de marxa nòrdica amb la sessió d’iniciació i la sortida programada a Alió. Aquesta sortida té un recorregut d’11 quilòmetres i una durada prevista de dues hores i mitja amb una ruta molt planera i ideal per a iniciar-se.

PUBLICITAT

No serà l’única sortida, ja que està previst que el 30 d’octubre es faci una ruta de dificultat mitjana que recorrerà la Torre del Moro de Montferri i la temporada acabarà el 26 de novembre a Montblanc i a l’Ermita de Sant Joan.

Entre els beneficis de la marxa nòrdica es troben la millora de la higiene postural, la pressió sobre les articulacions i afavorir la prevenció de malalties cardiorespiratòries. En general, si es realitza de forma regular, ajuda al control de la pressió arterial, del colesterol i del drenatge limfàtic.

La marxa nòrdica és una activitat segura, eficaç i equilibrada que ajuda a treballar tot el cos de forma simètrica. Consisteix a caminar amb bastons amb la finalitat que ens ajudin a impulsar-nos cap endavant, mobilitzant així el 90% dels músculs del cos. En l’àmbit de la salut, és un esport que facilitat uns hàbits de vida actius i es recomana en processos de rehabilitació o tractament d’algunes patologies.

PUBLICITAT