Gerard Furest va presentar dissabte al migdia a Valls el llibre Decàleg irreverent per a la defensa del català, en el marc del cicle mensual de xerrades que organitza l’Assemblea Valls-Alt Camp a la plaça dels Alls, davant del nou local.

PUBLICITAT

Davant més de seixanta persones, el filòleg i professor de català a secundària va fer un retrat de la situació de la llengua catalana, especialment a Educació i a la Corporació Catalana de Mitjans Audiovisuals, i va reivindicar l’empoderament personal i col·lectiu per revertir la situació, a partir de l’autodeterminació lingüística diària i la confrontació.

Furest ha irromput amb força en els últims anys en el debat públic sobre la llengua amb articles i entrevistes als mitjans de comunicació. L’ANC Valls-Alt Camp va anunciar que el dissabte 19 de novembre a les 12 h es farà la tercera xerrada del cicle, amb Elisenda Paluzie. També el mateix dia, a la tarda, Lluís Llach participarà en la projecció als cinemes de Valls de la pel·lícula L’últim gran concert.

PUBLICITAT