Santa Úrsula 2022 marcada pels castells nets de les colles dels Xiquets de Valls. Colla Vella i Colla Joves es retrobaven en el frec a frec per antonomasia al quilòmetre zero del món casteller i reivindicaven el perquè ho era.

PUBLICITAT

Estructures sense folre que deixaven una diada amb nivell prepandèmia, tot i que amb sabor agredolç per no haver complert algunes de les previsions ambicioses a plaça. Així ho explicava el cap de la Colla Joves Xiquets de Valls, Pere Rico.

Per la seva banda, el cap de la Colla Vella dels Xiquets de Valls, Albert Martínez exposava que encara queden reptes de cara la temporada vinent.

La primera ronda de la diada de Santa Úrsula, la somiada. La Colla Joves arrencava ambiciosa, amb el castell total del 4de9 sense folre i descarregant-lo per segon cop després de fer-ho al Concurs de Castells.

La resposta, de forma immediata de la Colla Vella, que estrenaria una de les estructures que no s’havia realitzat fins ara: el 4de9 amb folre i el pilar. Un castell llarg, però que la Vella el defensaria amb mà de ferro i el descarregaria per primer cop aquesta temporada.

En segona ronda, els diables vermells es proposaven un dels monstres del món casteller: el 2de8 sense folre, però va quedar en intent que provocaria una caiguda dolorosa i amb baixes.

Aquesta ensopegada els feia afrontar un 3de9 amb folre en torn de repetició. Per la seva banda, la Vella repetiria el mateix castell, i era capaç de descarregar-lo per segon cop, després de fer-ho al primer diumenge de Festes de Santa Tecla. 

En tercera ronda, la Joves atacaria el 5de9 amb folre, una estructura que els quedava a mitges per tercer cop enguany. A causa d’aquesta caiguda, l’actuació s’aturaria per satuarció de les assistències mèdiques.

Un cop represa la diada, la Colla Vella intentaria fer història amb el 3de9 sense folre. Tot i així, va quedar en intent després que l’enxaneta dubtés quan l’estructura es tancava per dalt. Finalment, els del Portal Nou clourien la diada amb el 3de9 folrat.

Una diada de Santa Úrsula accidentada per les caigudes però marcada per les grans estructures que es van mostrar a la plaça del blat, demostrant el gran nivell de les dues colles vallenques. Tant la Colla Vella com la Colla Joves clouran la temporada a la fira de Vila-rodona el dia 6 de novembre. 

PUBLICITAT