Des d’aquest passat dilluns ja es troben disponibles a la secció del Centre Cívic del portal web de l’Ajuntament les diferents escenes del Valls Història Viva, un projecte que es va impulsar amb la finalitat d’acostar la història de la ciutat i el seu patrimoni al conjunt de la ciutadania. La primera edició de Valls Història Viva es va realitzar el novembre de 2021 i, amb el lema de «Revoltes», explicava cinc capítols històrics. Cadascuna de les cinc escenes que formaven part d’aquesta primera edició es van desenvolupar en espais patrimonials de Valls, en una ruta que va recórrer el claustre de l’antic convent del Carme, el Call Jueu, la Capella del Roser, la sala de plens de l’Ajuntament i, la darrera, a l’antic Monestir de la Presentació, al Portal Nou.

PUBLICITAT

El treball documental del projecte va anar a càrrec de l’historiador vallenc Àngel Gasol, que va treballar sobre episodis de la història local en els quals les revoltes van ser les protagonistes i van acabar per transformar la història més immediata. Pel que fa a la direcció artística del projecte va anar a càrrec de l’actriu Bàrbara Flores, i va comptar amb la participació i implicació d’una cinquantena de veïns i veïnes de la ciutat.

Una altra de les finalitats del projecte era el de generar material didàctic sobre la història de la ciutat pel públic en general i pels centres educatius, per això les diferents escenes teatralitzades van ser filmades, com a recurs educatiu. La filmació gràfica va anar a càrrec de la cooperativa local Produccions Saurines. Ara des del Centre Cívic es posa a disposició de tothom els vídeos de les escenes de Valls Història Viva, que es poden visualitzar des del seu canal de youtube  o des del web del Centre Cívic.

PUBLICITAT