La revista Descobrir Catalunya juntament amb les principals entitats de turisme rural i agents turístics d’arreu del país, demanen un canvi urgent de model turístic en un Manifest que reclama que s’aprofitin els aprenentatges que va deixar la pandèmia per avançar cap a un turisme de proximitat basat en la sostenibilitat. Des que es va fer públic ara fa un any, més de 25 consells comarcals s’han sumat al Manifest, entre els quals el Consell Comarcal de l’Alt Camp, que recentment ha aprovat la seva adhesió a la iniciativa.

PUBLICITAT

El Manifest ja compta amb gairebé 2.800 signants i demana que es plantegi amb urgència el debat sobre el model turístic ara que han aflorat les contradiccions d’un sistema basat en el turisme internacional de masses. Concretament, demanen que s’adoptin cinc mesures molt bàsiques: aplicar criteris de sostenibilitat, promoure estratègicament el turisme de proximitat, millorar la qualitat de l’oferta turística i l’ocupació que genera, ordenar l’activitat per combatre la massificació i, finalment, crear una taula unitària de tots els agents implicats per coordinar les polítiques de turisme.

El Conseller de Turisme, Enric Ferré, assegura que des del Consell Comarcal de l’Alt Camp, es considera necessària l’adhesió d’aquest ens comarcal al Manifest ‘Descobrir’ per un nou model de turisme al servei del País , i en destaca la conveniència en tant que «marca unes pautes d’actuació, unes idees i propostes que poden ajudar a fer del turisme un motor socioeconòmic per a l’Alt Camp des del principi del respecte i al justícia econòmica i mediambiental.

Amb aquesta decisió, aprovada en la sessió ordinària del Ple del 25 d’octubre de 2022, el Consell Comarcal de l’Alt Camp se suma a altres institucions que ja s’han posicionat a favor d’un canvi de model turístic. El Manifest íntegre es pot llegir a la pàgina web manifest.descobrir.cat, així com el llistat complet d’impulsors i adherits.

PUBLICITAT