Un concert tancarà, oficialment, el 50è aniversari de la Unió Anelles de la Flama. L’acte, que duu per títol «TEMÊRE PROJECT. Un camí fet, un camí per fer», tindrà lloc l’últim dia de les Festes de l’Entitat, el dia 9 de desembre, a les 20.00 h, al Teatre Principal de Valls. Es tracta d’una proposta musical inèdita que anirà a càrrec de tres músics vallencs: Medir Bonachi, Laura Nadal i Francesc Sans.

PUBLICITAT

Per a l’ocasió, el passat, el present, i el futur de la UAF i dels seus sons es conjuraran a partir de tres estils: la cornamusa, el piano, i l’electrònica. És una inspiració que celebra els 50 anys de la Unió Anelles de la Flama i fa homenatge a les músiques ancestrals de la festa vallenca a través del so del segle XXI. L’acte, amb una posada en escena original i singular, també comptarà amb l’escenificació del ball de la Primera en format d’escenari, una representació vista en molt poques ocasions a la ciutat que té els seus precedents fa més de 40 anys, quan la UAF va dur a terme el projecte de recuperació del ball de la Primera al carrer, amb motiu de les Festes Decennals de la Mare de Déu de la Candela de 1981.

D’aquesta manera, l’entitat vallenca tancarà el programa d’actes de l’aniversari del seu mig segle de trajectòria. El tret de sortida de la commemoració va tenir lloc el 14 de novembre de 2021, amb la celebració del 50è Concurs de Colles Sardanistes. Al llarg de l’any 2022, la UAF ha dut a terme desenes d’actes culturals amb moments àlgids durant les Festes Decennals o la Festa Major de Sant Joan, i amb uns actes centrals que es van dur a terme entre el 20 i el 28 de maig.

Com a aperitiu al concert, la UAF organitza altres actes de les festes d’hivern els dies 6, 7 i 8 de desembre.

PUBLICITAT