L’Església de Sant Joan Baptista acull aquest dissabte diversos actes per celebrar la Nit de Nadal.

PUBLICITAT

En primer lloc, Valls retroba, un any més, el costum de decorar l’interior de la nau de l’església arxiprestal de Sant Joan amb neules, una expressió de cultura popular referenciada entre els segles XIV i XIX arreu dels Països Catalans. A la capital de l’Alt Camp el guarniment es troba documentat fins a la primera dècada del segle XIX.

A partir de dos quarts de dotze de la nit, tindrà lloc el Cant de la Sibil·la, una representació de gran tradició als Països Catalans amb motiu de la Nit de Nadal, ritual perpetuat ininterrompudament a l’illa de Mallorca, l’Alguer i Sardenya. Recuperat a Valls, és el cant dramatitzat d’un poema sobre el judici final, que reprodueix les profecies del personatge religiós i alhora teatral de la sibil·la, pregonant la vinguda de Jesucrist com a jutge i també els successos de l’arribada de la fi del món.

Seguidament, a les dotze de la nit, començarà la Missa del Gall.

PUBLICITAT