La Fundació Festes Decennals de la Mare de Déu de la Candela de Valls presenta el documental oficial de les últimes Decennals. Amb una hora i mitja de durada, ha estat realitzat per Ramon Villanueva, Raquel Segura i Alba Tudó, amb guió de Judit Sans i veu en off d’Anna Estallo, i recull de manera exhaustiva els principals actes de les Decennals 2021+1 que Valls va celebrar tot just fa un any.

PUBLICITAT

El documental oficial es presentarà al JCA Cinemes Valls el proper dijous 26 de gener a les 20.15h, en un acte obert i amb entrada lliure. L’obra audiovisual recull la totalitat de les activitats centrals que van marcar les Decennals, des dels muntatges espectaculars de les lluminàries amb que es van inaugurar les festes fins al piromusical de cloenda, en un recorregut dels deu dies i deu nits de les celebracions

Així, en aquestes festes singulars que, per primera vegada en la seva història no s’havien pogut celebrat en un any acabat en 1, Valls va acollir els primers seguicis en itinerància a Catalunya que es van poder celebrar gairebé amb plena normalitat, així com el primer gran cicle de concerts en format de festival musical de 2022. Per les Decennals, es va poder celebrar la primera trobada del món casteller i la primera diada castellera de la temporada, com també la primera de les grans processons catalanes.

El documental permetrà reviure l’esclat de les conegudes com Festes de la Llum, en uns dies en els que Valls es va convertir en un passeig per les lluminàries, sens dubte el gran reclam de les celebracions, que més visitants van atreure i més expectació van generar.

PUBLICITAT