La Fundació Camerata XXI durà a terme a Valls, entre l’1 de febrer i el 2 de març, la onzena edició del programa educatiu ‘Anem a Concert’, que es farà per primera vegada a l’Alt Camp per a escolars de la comarca. Aquest programa d’especial rellevància per a l’alumnat s’ha celebrat en la darrera dècada a Reus i el Baix Camp i ha apropat la música clàssica a més de 30.000 infants i joves. Enguany, a més de repetir-se a Reus, arriba per primer cop a l’Alt Camp, al Teatre Principal de Valls, amb la col·laboració de la Regidoria d’Educació i Política Lingüística.

PUBLICITAT

L’èxit d’aquest projecte es deu en gran part a la varietat i solidesa de les diferents propostes adreçades als diferents cicles de l’educació primària i secundària amb un recorregut que va descobrint les diferents seccions de l’orquestra simfònica. Aquestes propostes s’articulen a partir dels músics integrants de l’Orquestra Simfònica Camerata XXI, garantint la qualitat musical de les actuacions, juntament amb l’actor reusenc Pau Ferran, dinamitzant cadascun dels concerts a través de les diferents propostes didàctiques.

Aquest any s’inicia un procés de renovació de les propostes, actualitzant els guions i el repertori, incloent activitats participatives que promoguin la creativitat i la pràctica artística en les dinàmiques de treball dels centres educatius. Al Teatre Principal de Valls, s’hi faran nou concerts en sis dies, que comptaran amb alumnat de tota la comarca.

Com és habitual, aquesta temporada es presentaran quatre programes diferents, un per a cadascun dels cicles educatius: ‘Percu…què?’ amb els instruments de percussió per l’alumnat de cicle inicial; ‘Vivaldi Peti qui Peti’ amb la família de corda i la música descriptiva de Vivaldi pels de cicle mitjà; ‘Pau Casals, el geni de l’arquet’ amb el violoncel·lista del Vendrell com a protagonista pel cicle superior, i ‘400 anys en 1h’ al voltant de la història de la música pels centres de secundària.

PUBLICITAT