Per tercera vegada l’Escolania vindrà a actuar a Valls. La primera vegada que va actuar a la ciutat va venir de la mà de la Coral Espinavessa, la segona per mediació de la comissió de restauració de l’església de Sant Joan, i aquesta tercera de la mà de la comissió de l’orgue i la parròquia de Sant Joan. Feia quinze anys que aquest cor monàstic no actuava a la ciutat.

PUBLICITAT

El cor, amb més de 700 anys d’història, està al servei del monestir, on canta unes quatre-centes cinquanta vegades a l’any, a més dels concerts que fa fora del recinte montserratí. Fins l’any 1969 el cor no sortia mai a fer concerts lluny del monestir, però des d’aleshores n’ha fet més de quatre-cents  a Catalunya, una quarantena en diversos indrets de l’estat espanyol i més de cent-cinquanta arreu del món. Ha actuat en més d’una vintena de països d’arreu del món, des d’EEUU al Japó. Aquest passat mes de novembre van actuar a Minessota i Pennsilvanià i el proper mes de març aniran convidats a l’Adelaide Festival, d’Austràlia.

Entre aquestes dues sortides internacionals, la ciutat de Valls té el goig de poder veure actuar el cor montserratí a l’església de Sant Joan Baptista, per tercera vegada. Actualment està dirigit per Llorenç Castelló i, pel concert vallenc, anirà acompanyat a l’orgue per Mercè Sanchis.

El programa del concert s’iniciarà amb una peça de Cant gregorià i anirà avançant, fent un recorregut al llarg del temps, fins arribar a una obra contemporània del compositor Bernat Vivancos. No hi faltaran peces del Llibre Vermell, del segle XIV, ni de la prestigiosa escola montserratina amb obres de dels pares Anselm Viola, Àngel Rodamilans i Irineu Segarra.  Tampoc hi faltarà la coneguda peça de Pau Casals «Nigra Sum».

Les entrades pel concert, al preu de 20€, es poden adquirir de forma anticipada a l’església de Sant Joan de dimarts a divendres de 2/4 d’11 a 2/4 d’1 del migdia i de 5 a 7 de la tarda ; i on-line a Codetickets. També es podran adquirir el mateix dia del concert a les portes de l’església de Sant Joan

PUBLICITAT