L’Institut Municipal de Desenvolupament Local Vallsgenera ha iniciat una nova edició del SEFED, un programa de formació ocupacional que utilitza la simulació d’empreses com a metodologia d’aprenentatge.

PUBLICITAT

Vallsgenera té creada Ecojust, una empresa simulada que compra i ven els seus productes i té relacions comercials amb altres companyies simulades. L’objectiu és formar administratius/ves polivalents per a pimes i així, al llarg del curs, els alumnes se situen en diferents departaments de l’empresa, des de recursos humans a màrqueting, passant per comptabilitat, compra i vendes, comercial i magatzem. La regidora d’Empresa i Ocupació, Rosa Maria Rovira, ha destacat que és una iniciativa transversal on hi tenen  entrada diferents franges d’edat.

Un dels punts forts és també la transnacionalitat del projecte que fomenta el comerç internacional en una xarxa mundial d’empreses simulades, per exemple, mitjançant la participació en estades a l’estranger per part d’alguns dels participants.

Des de l’any 2009, Vallsgenera acull aquest programa que ja ha format a 315 persones en gestió administrativa i que ha assolit índex d’inserció laboral del 66% de mitjana.

PUBLICITAT