Forns i pastisseries de Valls comercialitzaran enguany la tradicional galeta de Sant Blai recuperada l’any 2019. D’aquesta manera, diferents establiments s’han implicat en el projecte impulsat pel Centre Cívic de Valls i vendran la galeta durant els dies propers al 3 de febrer, festivitat de Sant Blai. En concret s’han sumat a la iniciativa els forns i pastisseries Dolça Fantasia, Pa i Degustació Manel, Forn de Pa Santa Magdalena, Pastisseria Valls (Ca les taronges), Cal Cesc, Pa de la Lela, Ca la tieta i Ca l’Estevet.

PUBLICITAT

Fa quatre anys, el Centre Cívic, juntament amb historiadores locals, va iniciar la recuperació d’elements de la gastronomia vallenca, en les que s’ajunta història, tradició i patrimoni femení. El treball va permetre la realització d’un cicle de xerrades, amb el lema “Recuperació de la cuina tradicional vallenca” i es va centrar en dues receptes vinculades amb dates especials del calendari festiu, com són la galeta de Sant Blai (el Blai vallenc) i la Cassola de Dijous Gras. L’objectiu del cicle era el de recuperar les receptes que, amb el pas del temps, havien caigut en l’oblit i posar en valor el paper de la dona en la transmissió i conservació del patrimoni gastronòmic.

El projecte de recuperació de la galeta de Sant Blai ha estat el resultat d’anys de treball i ha estat possible gràcies a la implicació de diversos agents i persones de la ciutat. Entre aquests s’hi compten la vocalia de dones de l’Associació de veïns i veïnes del Barri Antic, l’Institut Jaume Huguet, l’Arxiu Municipal de Valls, Motlles i Matrius Fisas Navarro i Plàstics Clofent. 

PUBLICITAT