L’emissora municipal en línia de la capital de l’Alt Camp, Ràdio Ciutat de Valls (RCV), fa aquest dilluns 5 anys, coincidint amb el Dia Mundial de la Ràdio, i ho celebra amb un espai especial de tarda en directe des del Fornàs amb l’equip del programa ‘Carrer Major’, que s’emet en xarxa per vuit emissores locals del Camp de Tarragona de 16.00h a 19.00h. També hi tindran un especial protagonisme els col·laboradors de RCV i molts altres representants de la societat civil vallenca. 

PUBLICITAT

Aquest mitjà de comunicació i de participació ciutadana, adscrit a la regidoria d’Acció Comunitària, Participació i Igualtat i plenament consolidat després de cinc anys d’existència, va produir el 2022 un total de 1.182 podcasts entre cròniques, retransmissions esportives, plenaris municipals, informatius i col·laboracions, que van tenir més de 135.000 visites

La graella de Ràdio Ciutat de Valls s’ha ampliat aquesta temporada amb més continguts i col·laboracions per potenciar el seu paper d’eina de participació ciutadana. Inclou podcasts ja consolidats com l’informatiu diari ‘VallsInfo’, el programa d’entrevistes en profunditat ‘L’entrevista’ i l’espai que dona veu als grups polítics municipals ’21’, junt amb altres estrenes que s’inclouran en els propers mesos. RCV emet a través d’internet amb programes a la carta i penjats i indexats a la web en forma de podcasts, que es poden escoltar en qualsevol moment i en qualsevol lloc.

La programació és gravada periòdicament i també hi tenen cabuda programes gravats de forma esporàdica per donar rellevància a esdeveniments o notícies puntuals, i retransmissions esportives i castelleres en directe. Bona part de la programació es fonamenta en la participació dels col·laboradors i les entitats, que enregistren els seus podcasts de forma periòdica i que la ciutadania pot descobrir en el web www.rcvalls.cat

El 25 d’octubre de 2021, la regidoria d’Acció Comunitària, Participació i Igualtat va fer un pas més en la seva voluntat de generar un espai de comunicació audiovisual públic, participatiu, de qualitat, integrador i de proximitat, i va portar al ple municipal l’aprovació de l’establiment de servei municipal de ràdio. Si bé ja feia uns anys que RCV oferia serveis de podcast en línia, des del 13 de febrer de 2018, amb aquest nou pas es recuperava a Valls la ràdio com a servei municipal. Això permet donar millors serveis, establir aliances amb altres ràdios a través de la recent adhesió a la Xarxa Audiovisual Local (XAL), regular la publicitat i el patrocini amb les taxes públiques aprovades enguany per part de l’Ajuntament, i incrementar les col·laboracions i impulsar encara més la participació ciutadana.

La regidoria d’Acció Comunitària, Participació i Igualtat destaca que Ràdio Ciutat de Valls és una ràdio entesa com a servei públic, participativa i oberta a la ciutadania, pròxima, feta des de Valls i per a Valls, oberta al voluntariat però des d’un model de professionalitat i rigor i respectuosa amb el pluralisme polític, religiós, social, cultural i lingüístic. Al mateix temps, posa de manifest que l’adhesió a la XAL i la creació de la nova ordenança fiscal reguladora del preus públics del servei de publicitat i patrocini de la ràdio municipal revertiran en ampliar l’activitat de la pròpia emissora municipal.

.

PUBLICITAT