Aquest dissabte 18 de març, vigília de la festivitat de Sant Josep, el gegant negre de Valls amb el nom Lladrefaves renovarà el compromís centenari de visitar Picamoixons per la festa major d’hivern.

PUBLICITAT

El recorregut, el qual unirà els dos nuclis de població, començarà, a partir de les 10 del matí des de la Plaça del Blat. Pels volts de les 12 del migdia, la comitiva arribarà a Picamoixons on hi haurà les balladetes finals i un esmorzar popular. A la tarda, està previst que prengui part en la tradicional cercavila pels carrers de l’EMD.

La tradició del gegantó Lladrefaves d’anar caminant a Picamoixons està documentada des de fa segles. Aquest costum es va recuperar l’any 2012 i, a partir de la col·laboració de l’Ajuntament de Valls, aquest acte ja forma part del ric calendari festiu de la ciutat.

Enguany, l’anada del Lladrefaves a Picamoixons també serà especial després de conèixer fa uns dies que el gegantó ha rebut la distinció com a Bé Cultural d’Interès Nacional per part de la Direcció General de Cultura Popular.

PUBLICITAT