S’acosta la Setmana Santa. Aquest dimecres 29 de març, al matí, se celebra a Valls, el tradicional Mercat de Palmes i Palmons, un dels mercats més típics de l’any, a la capital de l’Alt Camp.

PUBLICITAT

El Mercat de Palmes i Palmons, inclou el mercat setmanal del dimecres escampat pels diversos carrers comercials del nucli històric de Valls: el Pati, amb parades de palmes i palmons; a la plaça del Quarter, la muralla del Castell, la plaça de l’Oli, el Portal Nou, entre d’altres.

La tradició diu que el diumenge anterior a la Pasqua de Resurrecció vagin a missa brandant palmes i palmons, que seran beneïts pel mossèn. Els padrins compren la palma per a les seves filloles i el palmó per als fillols. Aquests s’adornen amb llaminadures ensucrades, figures de pa o de galeta que figuren el sol, la lluna, el gall i d’altres figures de la Passió.

A Valls, la benedicció de les palmes i palmons es farà aquest Diumenge de Rams.

PUBLICITAT