Avui destaquem que el Parlament de Catalunya ha aprovat aquest dijous la proposta de resolució presentada per la CUP el passat mes de novembre fer efectiu el traspàs del Pius Hospital a la Generalitat de Catalunya. La comissió de salut del Parlament s’ha compromès a accelerar la tramitació.

PUBLICITAT

Aquest acord permetrà garantir un traspàs cap a una empresa de titularitat pública – mantenint l’ICS com a opció prioritària- i disposar d’un finançament per dur a terme les reformes necessàries per tal de pal·liar les deficiències estructurals greus que acumula l’actual edifici.

El document s’ha aprovat amb la incorporació de les esmenes de Junts i ERC. Durant la seva intervenció, la diputada tarragonina, Laia Estrada, ha assegurat que el traspàs és una bona notícia. A més, ha recordat que no té cap sentit mantenir el Pius com a hospital municipal.

Tant el grup parlamentari i la CUP de Valls celebren l’aprovació de la proposta, avisen que faran seguiment i esperen que els acords s’executin amb la celeritat que requereix la situació.

PUBLICITAT