Avui destaquem que queda un mes i escaig per a les eleccions municipals i, a falta de tancar-se el període de validacions el proper 24 d’abril, Valls té confirmades 7 llistes que optaran a l’alcaldia de cara a la legislatura vinent.

PUBLICITAT

En les darreres setmanes s’ha conegut que Pere Vidal encapçalarà la llista de la Candidatura d’Unitat Popular (CUP) que continuarà funcionant amb un sistema assembleari. Per altra banda, una de les candidatures constitucionalistes que faltava per conèixer el nom del seu cap de llista era Vox. En aquest cas serà l’economista, Francisco González, que des del 2017 es dedica a l’apicultura com a professió.

El Partit Popular, formació que busca tornar al consistori, presenta a Juan Manuel Sánchez com a alcaldable. D’altra banda, una nova proposta constitucionalista amb el nom de Valents tindrà de cap de llista a Daniel Roso, president del Centre de Negocis de Valls.

Per un altre costat, els primers noms a oficialitzar-se que es presentarien van ser Teresa Rull, actual regidora d’Educació i Política Lingüística a l’Ajuntament de Valls i candidata d’Esquerra Republicana de Catalunya, Rosa Maria Ibarra, actual portaveu del PSC al consistori vallenc que repetirà per tercer cop al capdavant de la formació política vermella, i l’actual alcaldessa, Dolors Farré, buscarà la reelecció al capdavant de Junts per Valls.

En les eleccions del 28 de maig, desapareixerà del mapa polític Ciutadans, després que al gener la seva portaveu, Cristina Laiz, anunciés que no repetiria i que tampoc hi hauria llista a la capital de l’Alt Camp. Pel que fa Podem i Compromís per Valls, formació que va anar en coalició amb ERC fa quatre anys, no tenen intenció de presentar cap candidatura.

PUBLICITAT