Avui destaquem que el Ministeri per la Transició Ecològica avala el projecte de la MAT que va des de la localitat aragonesa de Valmuel fins a Begues al Baix Llobregat. Aquesta línia preveu passar per la comarca de l’Alt Camp d’on ja s’han alçat veus en contra per part de diversos ajuntaments i institucions.

PUBLICITAT

Una d’elles ha estat l’alcaldessa de Valls, Dolors Farré, que en una piulada al seu compte de Twitter oficial es mostra contrària al projecte que qualifica d’”energèticament especulatiu i amb greus afectacions al territori”.

Per altra banda, en l’aprovació penjada al Butlletí Oficial de l’Estat (BOE) el passat 1 de maig el Ministeri exigeix al promotor a reduir els impactes mediambientals i, en el cas concret de la comarca de l’Alt Camp, respectar una zona d’alt valor patrimonial de pedra seca entre Puigpelat i Masllorenç.

Aquest projecte de 180 km de línies d’alta tensió, dels quals 154 passen per territori català, ha rebut ja 679 al·legacions, de les quals la majoria són de Catalunya.

PUBLICITAT