Avui destaquem el cartell del Sant Joan vallenc d’aquest any 2023, obra de l’artista Mar Cerdà, ret homenatge al gegantó Lladrefaves. Aquesta peça de la imatgeria festiva de la ciutat serà declarada, properament, Bé Cultural d’Interès Nacional per part de la Generalitat de Catalunya.

PUBLICITAT

L’aparença de senzillesa del cartell contrasta amb la laboriositat real de la seva confecció, completament manual, i amb detalls minimalistes com la blonda del coll, retallada sobre paper. Una tècnica complexa que té com a resultat un efecte en tres dimensions de la figura. El seu estil singular posa de relleu una delicadesa i un domini de colors i textures que s’acaben materialitzant en un collage elegant i de gran sensibilitat.

El resultat és també, per a la il·lustradora, un homenatge a la seva àvia paterna, vallenca, amb qui mantenia una estreta relació i a qui va acompanyar a les Decennals del 2011 pensant que serien les seves darreres. La fortuna va permetre que pogués celebrar encara, al seu costat, les del 2021+1, amb 94 anys d’edat. És per això que el cartell vol transmetre també aquest sentiment tan intens que ens desperten els cicles festius de la ciutat.

PUBLICITAT