Avui destaquem que després de les eleccions municipals del passat diumenge 28 de maig, Junts per Catalunya torna a ser la força política més votada a l’Alt Camp i tindrà 8 consellers al Consell Comarcal, un menys que fa quatre anys.

PUBLICITAT

Els juntaires han quedat per davant d’ERC, que ha quedat en segon lloc, i mantidran els 5 consellers que han tingut en aquesta legislatura. El PSC aconsegueix el tercer conseller, mentre que Alcoverencs pel Canvi puja d’1 a 2. Completa la composició al plenari del Consell la CUP que es queda amb 1 representant.

Pel que fa als regidors a la comarca, Junts n’ha obtingut 57, ERC 49, el PSC 17, Alcoverencs pel Canvi 11 i la CUP 5.

La constitució del Consell Comarcal de l’Alt Camp està prevista al juliol. Entre el 2019 i el 2023, el govern ha estat format per Junts per Catalunya i Alcoverencs pel Canvi.

PUBLICITAT