Avui destaquem que la recuperada església de Sant Francesc va ser l’escenari aquest dijous de la presentació de la nova imatge dels gegants negres de Valls.

PUBLICITAT

L’acte de presentació va comptar amb la participació dels autors del procés: Carlos Morillo i Paula Briones, ambdós conservadors i restauradors de béns culturals, i Josep Maria Casas, autor del disseny i confecció dels nous vestits.

Durant la presentació, el músic  Francesc Sans va interpretar les tonades del repertori històric vallenc, estretament lligades a les figures, amb una de les gralles centenàries que es conserven actualment al Museu de Valls.

Seguidament, el Lladrefaves i la Gegantona es van retrobar amb la ciutadana i van emprendre una passejada fins a la plaça del Blat, escenari on va tenir lloc la balladeta final.

Els gegants negres vallencs tornaran a ser protagonistes aquest dissabte, a les dotze del migdia, a l’Institut d’Estudis Vallencs, en una conferència expositiva sobre els resultats inèdits del procés de restauració.

PUBLICITAT