Els actes de Festa Major donen el tret de sortida durant aquest primer cap de setmana amb una trentena d’activitats diverses. Entre aquests, sens dubte un dels més esperats és la proclamació de l’ambaixadora dels Xiquets de Valls 2023, que enguany recau en la pallassa vallenca, Pepa Plana, i el sorteig de l’ordre d’actuació de la diada de Sant Joan.

PUBLICITAT

Plana fa 25 anys que actua en els escenaris a través d’una companyia d’espectacles pròpia, una trajectòria professional que va ser recompensada amb el Premio Nacional de Circo 2022.

Per un altre costat, les dues colles vallenques tenen convocats assajos generals aquest divendres i dissabte 16 i 17 de juny de cara una de les diades més assenyalades de l’any. Tant Vella com Joves arriben en un bon estat de forma després d’haver ja estrenat castells com el 5de8 o el 3de9 amb folre en anteriors diades. Pel que sembla, els de la camisa vermella es decantaran per una tripleta màgica o amb el 4de8 amb el pilar, mentre que els rosats apunten el 4de9 amb folre i el pilar sense descartar el pilar de 8 amb folre i manilles.

PUBLICITAT