Team of two engineers installing solar panels on roof.

La Generalitat de Catalunya ha autoritzat la instal·lació de dues centrals fotovoltaiques al Pla de Santa Maria i a Cabra del Camp amb més de 200.000 plaques solars al voltant de la urbanització Mas del Plata.

Team of two engineers installing solar panels on roof.
PUBLICITAT

La primera, anomenada Almenara Solar, tindrà 108.675 panells solars i una potència de 50.000 kWp, amb un cost de 18 milions d’euros. La segona, Merlot Solar, constarà de 108.540 panells i una potència de 49.93 kWp, amb un pressupost de 17 milions d’euros. Tot i la proximitat dels parcs, els projectes seran gestionats per dues empreses diferents amb el mateix domicili social a Madrid. 

Hi ha hagut oposició a aquests projectes per part d’entitats com el GEPEC, Terres del Gaià i altres, que han presentat al·legacions en contra de la fragmentació de la central en dues parts. També han assenyalat que els panells s’instal·laran en terrenys agrícoles en ús.

L’Ajuntament del Pla de Santa Maria també ha expressat preocupació per la pèrdua de l’essència del paisatge local i el patrimoni immaterial, com les barraques de pedra seca i els marges de la Ruta de la Capona.

PUBLICITAT