Valls celebrarà com a acte previ a la Diada Nacional de Catalunya un Cant dels Segadors i una actuació castellera a la plaça del Blat el diumenge 10 de setembre a les 8 del vespre.

PUBLICITAT

La jornada començarà amb l’entrada a plaça de les colles castelleres de Valls, la Colla Vella pel carrer de la Cort i la Colla Joves pel carrer Major. A un quart de nou del vespre, al vestíbul de l’Ajuntament es farà el sorteig de l’ordre d’actuació amb els dos caps de colla per determinar quina agrupació surt primer.

A continuació, els encarregats de cantar l’himne serà el Suite Cor de Valls que precedirà a la diada castellera. Seguint el sistema de rondes vallenques, consta de tres de castells i una de pilars. En cada ronda la colla pot efectuar fins a tres peus per castell abans de sonar les gralles. Així mateix, en cas que un castell o pilar quedi en intent o en intent desmuntat havent sonat les gralles, podrà provar una segona construcció en la mateixa ronda, abans que passi el torn a l’altra colla.

A falta de l’assaig de divendres, les dues colles dels Xiquets de Valls, que es tornen a trobar després de la diada de Sant Fèlix de Vilafranca del Penedès, tenen l’objectiu de plantar-hi, com a mínim, castells de 9 bàsics.

PUBLICITAT