La taxa d’atur s’ha incrementat, aquest passat mes de setembre, un 0,3% a les comarques del Camp de Tarragona i les Terres de l’Ebre, registrant 118 persones desocupades més i arribant a un total de quasi 40.000. Tot i la desacceleració respecte a l’agost, quan en plena campanya turística va pujar un total de 944 el nombre de persones aturades, segons els recents estudis és l’única demarcació catalana on la taxa ha continuat creixent recentment.  

PUBLICITAT

Els sectors més afectats pel nombre de desocupats són els serveis, arribant quasi a 30.000 individus a l’atur. També és el que n’ha generat més durant l’últim període, considerablement per davant de l’agricultura, la indústria, i la construcció, les dues darreres amb un registre favorable, disminuint els desocupats en aquest mes de setembre.

Tot i el lleuger creixement durant el mes d’agost, continuen indicant un descens de quasi 4.000 persones aturades. El sector femení continua mantenint unes xifres considerablement elevades respecte a els homes. D’aquesta manera, el SEPE, ha registrat quasi 24.000 dones  davant de poc més de 16.000 homes aturats al Camp de Tarragona i les Terres de l’Ebre. 

Per acabar, referint-nos a les contractacions, el Ministeri de Treball ha tancat el període a la demarcació amb quasi 20.000 contractes, 2.506 més que el passat mes d’agost. Una xifra, tot i això, negativa respecte fa un any, amb una disminució d’un total de quasi 6.000 contractes.

PUBLICITAT