Bon dia! Desperteu-vos que les campanes de Sant Joan fa estona que toquen i aquest és l’Infopòdcast de Valls d’aquest divendres 6 d’octubre.

PUBLICITAT

Comencem el nostre capítol informatiu, explicant-vos que l’Ajuntament de Valls ha llençat una nova campanya per a fomentar l’ús del català en la ciutadania vallenca. Amb el lema “Fes servir la llengua. És molt millor, parla en català” la iniciativa neix arran d’un estudi que afirma que tan sols un 40% dels alumnes vallencs parlen català fora les aules.

La campanya repartirà material als centres escolars de la ciutat i altres espais com el Centre Cívic, la biblioteca o els centres esportius. A més, també es repartiran xapes amb el lema de “Jo també estimo el país, parla’m en català” per a persones que volen aprendre el català.

En matèria castellera, actuació d’alt voltatge aquest dissabte, a partir de les cinc de la tarda a Reus, amb la participació destacada de la Colla Vella dels Xiquets de Valls. A la diada del Mercadal, els rosats hi volen descarregar el 2de8 sense folre, castell que els va quedar a mitges el passat 30 d’agost per Sant Fèlix. A banda del 2 net, la Vella compta amb més gamma superior com el 4de9 amb folre i pilar, el pilar de 8 amb folre i manilles o, fins i tot, el 4de9 sense folre. La decisió final del repertori de demà a la capital del Baix Camp es prendrà en l’assaig d’aquest divendres.

Al Mercadal reusenc, a més de la Vella, hi participen els Castellers de Vilafranca, la Colla Jove Xiquets de Tarragona, els Capgrossos de Mataró i els Xiquets de Reus.

S’acosta Santa Úrsula i el Patronat Municipal d’Esports enllesteix els preparatius per a la 41a edició de la Cursa Popular. A la cita esportiva, que tindrà lloc el proper diumenge 22 d’octubre, es preveu que hi participin 900 persones.

El Pati serà el punt de sortida d’aquesta activitat esportiva que coincideix amb la Fira de Santa Úrsula i compta amb la participació de l’alumnat dels centres escolars vallencs i la col·laboració dels diferents clubs esportius de la ciutat. El tret de sortida es portarà a terme a les deu del matí i el recorregut tindrà 3,5 quilòmetres de distància.

A més, com l’any passat, tornarà a ser una cursa inclusiva gràcies al Pla d’Acció Comunitària Inclusiva (PLACI). Un projecte impulsat pel Patronat Municipal d’Esports, l’Ajuntament de Valls i la Fundació Ginac.

Dos apunts breus més d’esports. A la Lliga Elit de futbol, la UE Valls disputa diumenge, a dos quarts de cinc de la tarda, el partit de la quarta jornada davant el Rubí, un dels conjunts més forts de la categoria. En bàsquet, el CB Valls té el primer enfrontament a casa de la Lliga EBA el mateix dia, a partir de les sis de la tarda, contra el SESE.

I això és tot per avui.  L’Infopòdcast Valls és una coproducció de Ràdio Ciutat de Valls i La Xarxa de Comunicació Local. Gràcies i que tinguin un molt bon cap de setmana. Adéu.

PUBLICITAT