Bon dia! Desperteu-vos que les campanes de Sant Joan fa estona que toquen i aquest és l’Infopòdcast de Valls d’aquest dimarts 17 d’octubre.

PUBLICITAT

Comencem el nostre capítol informatiu explicant-vos que amb motiu del Dia Mundial de la Conscienciació sobre la mort gestacional, perinatal i neonatal aquest diumenge, al Cementeri Municipal, va tenir lloc un acte d’obertura de l’Espai Nens de Llum amb la participació de l’Associació A Contracor i el Cor Eùlia de Valls.

Cada 15 d’octubre recordem els infants que van morir durant els mesos de gestació o poc després del naixement, en un dia per donar suport també a les famílies que conviuen amb la seva absència i amb el dolor del que hauria pogut ser.

És un dol que segueix sent un tema tabú, silenciat i minimitzat, fet que provoca que sovint les famílies que viuen una pèrdua d’aquestes característiques es trobin soles a l’hora d’afrontar aquest dolor. Per això és important crear-ne consciència i fer-lo present.

En l’àmbit educatiu-cultural, la Biblioteca Carles Cardó obre la temporada del cicle «El conte dels dijous». La primera història del nou curs, amb entrada lliure i gratuïta, tindrà lloc aquest dijous 19 d’octubre, a les 17:30 hores, i anirà a càrrec de la companyia Pengim-penjam, que duu una sessió de titelles on, a partir de quadres de Picasso, fan un divertiment amb el qual petits i grans faran volar la imaginació.

Amb «Picasso, la mirada», els titellaires proposen una acció poètica, divertida i il·lusòria, que ens transportarà cap a un món on tot és possible, on d’una traça del pinzell apareix un ventall d’objectes i personatges que cobren vida. D’aquesta manera, els infants tindran una aproximació a algunes obres d’en Picasso, tot despertant la seva curiositat. Tot plegat amb una mirada àmplia i imaginativa.

Avui cinquè dia de la Fira de Santa Úrsula. Agafeu llapis i paper per apuntar-vos els actes del dia. Destaquem, a les vuit del vespre, a l’Institut d’Estudis Vallencs, la presentació dels nous vestits de la Diablessa i Llucifer i una taula rodona amb el títol “Les cares del diable”. Es tracta d’una proposta per conèixer els personatges característics de les colles i els balls de diables dels Països Catalans.

I en esports, els dos equips de futbol del grup 17 de 3a Catalana van fer taules aquest cap de setmana. La UE Valls B va empatar a 1 al camp del Montblanc i l’Atlètic de Valls registrava el mateix resultat a casa davant el Sant Pere i Sant Pau. Dos empats que deixen ambdós equips en una posició tranquil·la de la classificació.

Pel que fa a la Copa Catalunya de bàsquet femení, el Club Bàsquet Valls DIC ha descansat i no torna a tenir compromís fins aquest dissabte, a partir de tres quarts de vuit del vespre, davant el Petropinto Asfe. L’objectiu de les jugadores de la capital de l’Alt Camp és aconseguir la primera victòria del curs després de punxar en les tres primeres jornades.

I això és tot per avui.  L’Infopòdcast Valls és una coproducció de Ràdio Ciutat de Valls i La Xarxa de Comunicació Local. Gràcies per la seva atenció i fins demà.

PUBLICITAT