Bon dia! Desperteu-vos que les campanes de Sant Joan fa estona que toquen i aquest és l’Infopòdcast de Valls d’aquest dimecres 18 d’octubre.

PUBLICITAT

Comencem el nostre capítol informatiu explicant-vos que el Govern de la Generalitat ha aprovat una subvenció de 800.000 euros a l’Ajuntament de Valls per al funcionament del nou Museu Casteller de Catalunya 2023-2027.

Durant els tres primers anys (2023, 2024 i 2025) l’import serà de 200.000 euros, mentre els dos últims (2026 i 2027) serà de 100.000 euros. L’aportació s’emmarca dins el conveni de col·laboració signat entre el consistori, la Diputació de Tarragona i el Departament de Cultura per fer possible l’obertura i el desenvolupament de les activitats de l’equipament, que es va obrir a principis de setembre. El conveni també preveu que l’any 2026 es faci balanç dels primers quatre anys de funcionament, així com la renovació del compromís per fer del museu un espai de referència.

La museografia del nou espai compta amb un ampli desplegament de més de dues hores de material audiovisual repartit al llarg de 22 projeccions. Entre les quals, un espectacle immersiu, muntatges de gran format o una proposta de videodansa dedicada a la rivalitat castellera. També destaquen les pantalles tàctils interactives que permeten al visitant ampliar els seus coneixements sobre tot el que envolta el món dels castells.

En l’àmbit de salut, l’Espai Jove de Valls ofereix acompanyament i inserció laboral a joves amb patiment emocional i/o problemàtiques de salut mental lleu a través del programa Ocell de Foc del Tarragonès i l’Alt Camp.

El projecte Ocell de Foc, promogut per la Direcció d’Economia Social i Solidària, el Tercer Sector i les Cooperatives busca impulsar iniciatives de suport emocional, formatives i laborals per als i les joves, en el marc de l’economia social. La xarxa està formada per 22 nuclis,  més de 300 entitats i té l’objectiu d’atendre 40.000 joves d’entre 16 i 30 anys.

Pels amants de la cultura popular, arriba l’11a edició del correbous aquest dissabte 21 d’octubre durant el cap de setmana fort de la fira de Santa Úrsula. Una activitat organitzada pel Bou de Valls i que comptarà amb la presència del Bou, el Bouet i el Bou Tradicional de Valls, el Bou de Reus, la Vaca d’Almoster, el gegant de Constantí de Torà i les Vaquetes de les Vivendes de la Colla Vella.

La plantada serà a les 12:00 h a la plaça de les Garrofes i, una hora més tard, els diferents bous faran les primeres ballades de lluïment i durant el matí hi haurà jocs de taula del seguici. A partir de les 14:30 h es farà un dinar popular d’arròs amb bou i a partir de les 17:00 h començarà l’itinerari esbojarrat amb inici i final a la plaça.

I de Santa Úrsula pels més runners, us recordem aquest diumenge tindrà lloc una nova edició de la Cursa Popular. Les inscripcions es poden efectuar a les escoles i instituts de Valls, al Patronat Municipal d’Esports o bé, una hora abans de la cursa, al Pati.

I això és tot per avui.  L’Infopòdcast Valls és una coproducció de Ràdio Ciutat de Valls i La Xarxa de Comunicació Local. Gràcies per la seva atenció i fins demà.

PUBLICITAT