Bon dia! Desperteu-vos que les campanes de Sant Joan fa estona que toquen i aquest és l’Infopòdcast de Valls d’aquest dimarts 24 d’octubre.

PUBLICITAT

Comencem el nostre capítol informatiu parlant de la desitjada inauguració del túnel del Coll de Lilla. Després de 15 anys d’obres, aquest dilluns s’ha habilitat el nou tram de la variant de Valls – Lilla a l’autovia A-27, en el seu tram entre Valls i Montblanc. Queda obert finalment, el túnel, amb 1,5 quilòmetres d’extensió. Aquest projecte redueix en fins a 10 minuts el trajecte entre Lleida i Tarragona, millorant el transport i la connexió amb el Port de Tarragona.

Des del govern espanyol calculen que l’obertura del túnel tindrà també un impacte positiu en el medi ambient, amb una reducció de fins a 4.300 tones anuals de diòxid de carboni.

La ministra de Transports, Raquel Sánchez, admet la lentitud en l’acció d’aquestes obres.

Una intervenció que ha tingut un cost de 157 milions d’euros. Resta pendent l’enllaç amb l’AP-2 a Montblanc.

Posem-nos més seriosos. El titular del jutjat número 3 del Vendrell ha ordenat presó sense finança per al conductor detingut dissabte com a presumpte autor de l’atropellament mortal d’un home de 76 anys a Montferri (Alt Camp).

La causa està oberta per un delicte d’homicidi, segons han informat fonts del TSJC. Els fets van tenir lloc passades les 11.30 hores del matí de dissabte. Segons els primers indicis recollits pels Mossos d’Esquadra, l’investigat, un home de 55 anys, hauria atropellat intencionadament la víctima, que va acabar morint unes hores després a l’Hospital Joan XXIII de Tarragona per les greus ferides que li va causar.

L’Àrea d’Investigació Criminal de la Regió Policial Camp de Tarragona dels Mossos es va fer càrrec de la investigació.

En l’àmbit de salut, recordem que des d’aquest dilluns 23 d’octubre està en marxa la campanya de vacunació de la grip que, per segon any, també inclou, a més, la vacunació de la Covid-19. L’Ajuntament de Valls amb col·laboració amb el departament de Salut i el Centre d’Atenció Primària Valls Urbà Ignasi Sarró – ICS Camp de Tarragona, ha habilitat el Centre Cultural Municipal com a punt de vacunació central.

A més del Centre Cultural, la campanya de vacunació es descentralitza com en anys anteriors a diferents zones i barris: Biblioteca Carles Cardó (31 d’octubre), Barri de les Comarques (23 de novembre), Unió Anelles de la Flama (24 de novembre), i Habitatges de la Colla Vella i Fontscaldes (30 de novembre).

I en esports, al grup 17 de Tercera Catalana de futbol una victòria i una derrota per als equips de casa nostra. L’Atlètic de Valls va vèncer per 1 a 3 al camp del Sant Jaume dels Domenys, mentre que el filial de la Unió Esportiva Valls va caure golejat a casa davant el Roda de Berà, el primer classificat.

I això és tot per avui.  L’Infopòdcast Valls és una coproducció de Ràdio Ciutat de Valls i La Xarxa de Comunicació Local. Gràcies per la seva atenció i fins demà.

PUBLICITAT