El passat dissabte 28 d’octubre una representació del Seguici Cerimonial de la ciutat de Valls es va desplaçar fins a Barcelona per participar en la XIX Ballada de Santa Maria del Mar. El Lleó, el ball de la Primera i els Gegants de la Ciutat van ser els convidats d’excepció pel Rei Salomó i la Reina de Saba, els gegants històrics de la basílica de Santa Maria del Mar.

PUBLICITAT

La tarda va començar amb la mostra d’elements davant del Fossar de les Moreres. Després de l’entrega del ram a la geganta i les primeres ballades de lluïment, es va iniciar una passejada festiva que va recórrer els principals carrers de la zona del Born i del barri de la Ribera fins a arribar a la basílica gòtica, una de les joies arquitectòniques de Catalunya. Al seu interior hi va tenir lloc la part més solemne i institucional, amb les ballades protocol·làries, els parlaments de les autoritats i l’intercanvi de records.

L’acte va comptar amb la intervenció d’Enric Garcia, regidor de l’Ajuntament de Valls, i d’Albert Oliva, president de la Unió Anelles de la Flama. A més dels grups vallencs i els gegants de Santa Maria del Mar, també hi va actuar l’Esbart Català de Dansaires.

L’expedició vallenca a Barcelona va mobilitzar fins a una seixantena de socis i sòcies de la Unió Anelles de la Flama que integraven els cossos de balladors dels tres grups convidats.

PUBLICITAT