Bon dia! Desperteu-vos que les campanes de Sant Joan fa estona que toquen i aquest és l’Infopòdcast de Valls d’aquest dimarts 14 de novembre.

PUBLICITAT

Comencem el nostre capítol informatiu explicant-vos que aquest diumenge 19 de novembre es commemora el 50è aniversari de la mort de Cèsar Martinell i coincidint amb aquesta data, l’Oficina de Turisme de Valls ha organitzat una ruta guiada que servirà per conèixer amb més profunditat la vida i obra d’aquest vallenc il·lustre.

El recorregut començarà a les 11 del matí des de l’Oficina de Turisme, ubicada al carrer de la Cort número 3, i tot fent una passejada per la ciutat les persones que hi participin podran descobrir diferents indrets relacionats amb la figura de l’arquitecte Martinell com l’Església de Sant Joan, Ca Claravalls, l’antic cinema de Valls, Ca Vives Pi i l’Església del Lledó entre d’altres.

Cèsar Martinell és una figura clau per entendre l’arquitectura catalana de principis del segle XX. Aquest ciutadà il∙lustre de Valls, deixeble de Gaudí, va jugar un important paper en el moviment cooperativista sorgit al tombant de segle XX i fou l’artífex dels nous cellers que van passar a la història com les “catedrals del vi”. La ruta vol fer descobrir l’obra a cavall del modernisme i el noucentisme que aquest arquitecte va deixar a la ciutat de Valls.

El preu de la visita guiada és de 6,5 euros i també inclou una degustació de productes típics de la terra. Per a més informació i reserves es poden adreçar a l’Oficina de Turisme de Valls o trucant al 977612530 o a través del correu electrònic turisme@valls.cat

En esports, El passat dissabte 4 de novembre el Patronat Municipal d’Esports de Valls, en commemoració dels més de deu anys que fa que proposa un programa de sortides de marxa nòrdica, va organitzar el taller «Més enllà de la marxa nòrdica» per a aquelles persones que volguessin anar més enllà de les indicacions inicials d’aquesta tècnica esportiva.

La sessió de dues hores de durada es va realitzar a la pista d’atletisme Marta Galimany amb una vintena de participants i va anar a càrrec de la vallenca Davínia Carrillo, tècnica esportiva en marxa nòrdica a Bendhora, empresa pionera a Catalunya d’aquest esport. Un dels objectius fonamentals del taller era detectar els errors principals de les persones que practiquen marxa i proposar exercicis per corregir-los. Es van tractar errors com ara portar l’alçada inadequada dels bastons, la mala subjecció o la falta d’impuls, entre d’altres. També es van indicar mètodes i exercicis per treballar el perfeccionament de la tècnica.

I a la novena jornada del grup 17 de 3ª Catalana de futbol, cara i creu pels representants de casa nostra. L’Atlètic de Valls va caure derrotat a casa 2 a 3 davant l’Altafulla i triomf de la UE Valls B a domicili per 1a 2 en el derbi comarcal davant l’Alcover.

I això és tot per avui.  L’Infopòdcast Valls és una coproducció de Ràdio Ciutat de Valls i La Xarxa de Comunicació Local. Gràcies per la seva atenció i fins demà.

PUBLICITAT