Bon dia! Desperteu-vos que les campanes de Sant Joan fa estona que toquen i aquest és l’Infopòdcast de Valls d’aquest dimarts 5 de desembre.

PUBLICITAT

Comencem el nostre capítol informatiu explicant-vos que Valls va ser l’escenari els dies 1 i 2 de desembre de la tercera edició de les Jornades Valls per la Llengua, que enguany han abordat el tema Els Joves i el català.

La inauguració va anar a càrrec del filòleg, escriptor, periodista i polifacètic Màrius Serra, el qual va pronunciar la xerrada “Els confits del Convit”.

Pel que fa dissabte el matí es van presentar els resultats del Convit 2023, una experiència d’èxit per atenuar la norma de convergència al castellà. Seguidament, hi van haver dues conferències a càrrec de Marina Massaguer i Gerard Furest. Per cloure les jornades es va  fer un debat amb els ponents del matí i els assistents als actes, entre els quals hi havia professorat dels cinc centres de secundària i altre agents socials de la ciutat.

Les properes accions de Valls per la Llengua estan previstes el 25 de gener, data en què es portarà a terme un Ple amb totes les entitats i altres ciutadans que hi vulguin prendre part.

Des del passat divendres 1 de desembre, les dependències de l’Oficina de Turisme tornen a ser l’escenari del Pessebre Monumental, obra del vallenc Jordi Targa.

Aquesta iniciativa altruista, que es remunta des de fa més de trenta anys, pretén ser un pols de dinamització al centre de la ciutat en aquestes dates nadalenques. A part de mostrar el naixement, els paisatges i l’arribada de Ses Majestats els Reis d’Orient, les tradicions vallenques i els temes d’actualitat també hi tenen un protagonisme especial.

El Pessebre Monumental restarà obert fins el 2 de febrer, festivitat de la Mare de Déu de la Candela. Els horaris de visita es poden consultar a la pàgina web de l’Ajuntament de Valls.

Temps per als esports. Cap de setmana de derrotes per als equips de futbol de casa nostra al grup 17 de 3a Catalana. Dissabte a la tarda, l’Atlètic de Valls va perdre per 2 a 1 al camp del Montblanc, mentre que la Unió Esportiva Valls B va caure derrotada per 2 a 5 davant el Llorenç del Penedès a l’estadi del Vilar.

Aquestes desfetes deixen l’Atlètic cinquè classificat amb 21 punts i la UE Valls B onzena amb 14 punts.

Els dos equips descansen aquest cap de setmana i acomiadaran el 2023 dissabte 16 de desembre. La UE Valls B visitarà el camp de l’Escola de Sant Pere i Sant Pau, tercer classificat i l’Atlètic rebrà a casa el Roda de Barà, líder del grup.

A la Copa Catalunya femenina de bàsquet, derrota del Club Bàsquet Valls DIC a la pista del Barça per 63 a 58. Aquesta ensopegada deixa a les noies entrenades per Albert del Rey en el penúltim lloc de la taula classificatòria amb 2 victòries i 8 derrotes.

Després del pont de la Puríssima, el conjunt de la capital de l’Alt Camp torna a tenir compromís el proper dissabte 16 de desembre, a les set de la tarda, a casa, davant el Sant Gervasi, líder de la competició amb 9 victòries i 1 derrota.

I això és tot per avui.  L’Infopòdcast Valls és una coproducció de Ràdio Ciutat de Valls i La Xarxa de Comunicació Local. Gràcies per la seva atenció i que gaudeixin de la jornada festiva de demà. Ens retrobem dijous!

PUBLICITAT