Bon dia! Desperteu-vos que les campanes de Sant Joan fa estona que toquen i aquest és l’Infopòdcast de Valls d’aquest divendres 22 de desembre

PUBLICITAT

Comencem el nostre capítol informatiu explicant-vos que des de les 9 del matí té lloc al Teatro Real de Madrid el sorteig de la Grossa de Nadal. Una rifa repartirà 2.590 milions d’euros en premis, uns 70 més que fa un any.

L’any passat, les vendes de la rifa de Nadal van pujar un 3,2% a Catalunya, amb un total de 394.328.360 euros venuts. Així, els catalans es van gastar 50,79 euros per habitant.

Enguany, l’emissió del sorteig és de 3.700 milions d’euros, dels que un 70% es reparteixen en premis. Caldrà veure si alguns vallencs i vallenques tenen sort en la jornada d’avui.

Seguim amb el Nadal. Amb les entrades gairebé exhaurides  des de fa dies, el Grup del Teatre Principal de Valls última els detalls per a l’estrena dels Pastorets Principals el dia de Sant Esteve.

Fredolic i Garrafó, amb les seves respectives parelles, Sulina i Mariana, pastors, àngels i dimonis, tornaran a viure les peripècies més sonades en aquest clàssic nadalenc tant aclamat.

Les novetats més destacades tenen a veure amb aspectes tècnics, sense deixar de banda, l’adaptació del guió a l’actualitat sòcio-política

Les dates de representació dels Pastorets de Valls són 26, 28 i 30 de desembre i 1, 3 i 6 de gener. Els caps de setmana i festius a les 18h i els dies laborables a les 19h.

Ja l’any 2024. Els Tres Tombs de Sant Antoni de Valls, una de les tradicions més multitudinàries i espectaculars que se celebren a Catalunya, tindran lloc el 13 i el 14 de gener.

Enguany es commemora el 45è aniversari de la represa d’aquesta celebració declarada Festa Tradicional d’Interès Nacional i el centenari del penó de la Societat.

A la cercavila, prevista per la vigília al vespre, s’estrenaran quatre nous carros, com el de Cal Xolo carregat d’ampolles d’Anís Magriña, el de caixes de gallines, el d’anar al mercat o el de carabasses. L’endemà, dia dels Tres Tombs, s’espera una participació similar de cavallaries i carruatges com en la passada edició.

La festa recuperarà enguany la Rifa del Porquet, en una iniciativa conjunta de la Unió Anelles de la Flama i la Societat de Sant Antoni, readaptant la tradició a l’actualitat.

I en esports, temps per al futbol. La Unió Esportiva Valls es va imposar per 3 a 1 aquest dijous davant el Vila-seca de Segona Catalana en un amistós de Nadal.

Després d’aquest matx, els blancs-i-vermells no tornaran a la competició oficial fins el proper diumenge 14 de gener al camp del Viladecans. L’any 2023  l’han acabat en tercera posició amb 7 victòries, 2 empats i 4 derrotes. Són 23 punts, els mateixos que el Lloret que ocupa la quarta posició.

I això és tot per avui.  L’Infopòdcast Valls és una coproducció de Ràdio Ciutat de Valls i La Xarxa de Comunicació Local. Tornem dilluns 8 de gener. Els desitgem un bon Nadal i que tinguin una bona entrada d’any 2024.

PUBLICITAT