Bon dia! Desperteu-vos que les campanes de Sant Joan fa estona que toquen i aquest és l’Infopòdcast de Valls d’aquest divendres 12 de gener.

PUBLICITAT

Comencem el nostre capítol informatiu explicant-vos que els Tres Tombs de Sant Antoni de Valls, una de les tradicions més multitudinàries i espectaculars que se celebren a Catalunya, s’esperen per aquest cap de setmana.

Enguany es commemora el 45è aniversari de la represa d’aquesta celebració declarada Festa Tradicional d’Interès Nacional i el centenari del penó.

A la cercavila, prevista per dissabte al vespre, s’estrenaran quatre nous carros, com el de Cal Xolo carregat d’ampolles d’Anís Magriña, el de caixes de gallines, el d’anar al mercat o el de carabasses. L’endemà, dia dels Tres Tombs, s’espera una participació similar de cavallaries i carruatges com en la passada edició.

Els Tres Tombs vallencs tindran enguany la Rifa del Porquet, en una iniciativa conjunta de la Unió Anelles de la Flama i la Societat de Sant Antoni, readaptant la tradició a l’actualitat.

D’altra banda, durant el cap de setmana es podran adquirir els tortells de Sant Antoni a Pa i Degustació Manel, Fleca Pastisseria Cal Cesc i Pa i Pastisseria Ca l’Estevet. També diumenge, a partir de les 11 hores, a la Font de la Manxa.

La Nit de Castells, prevista per dissabte 27 de gener, tindrà el seu fil conductor en la figura del fotògraf Pere Català Roca, del qual l’any passat se’n va commemorar el centenari del seu naixement.

Amb motiu del centenari de Català Roca, la Nit de Castells 2024 incorporarà una nova distinció: el Premi Pere Català Roca, que distingeix un/a fotògraf/a que hagi destacat per les seves aportacions a la fotografia de temàtica castellera. El nou guardó està atorgat per la regidoria de Turisme de l’Ajuntament de Valls i no es revelarà fins la celebració de la mateixa gala.

Aquest nou guardó se suma el catàleg de premis de la Nit, que enguany celebra la seva dissetena edició. En total, la gala lliurarà onze premis, decidits per set jurats diferents.

La Nit de Castells és una iniciativa de la Revista Castells, en organització conjunta amb l’Ajuntament de Valls, TAC 12 i La Xarxa. La gala es retransmetrà per les televisions de La Xarxa, amb producció conjunta d’aquesta cadena amb TAC 12.

I en esports, després de la important victòria del passat cap de setmana contra el CB Mollet al pavelló Joana Ballart, el CB Valls Òptiques Teixidó torna a jugar el pròxim dissabte davant de la seva afició, en aquest cas, contra el CB Quart.

Tot i que el CB Quart és en aquest moment el penúltim classificat al grup C-1 de la lliga EBA, amb només una victòria, els vallencs, tercers a la taula, no poden pecar d’excès de confiança, en un campionat que enguany és extraordinàriament competitiu.

El partit contra el CB Quart serà demà dissabte a les  18 hores i el podreu seguir en directe aquí, a Ràdio Ciutat de Valls.

A la Lliga Elit de futbol, la Unió Esportiva Valls afronta el primer partit del 2024 al camp del Viladecans, onzè classificat. L’enfrontament serà aquest diumenge a les 17 hores, i també el podreu seguir en directe aquí, a Ràdio Ciutat de Valls.

Els blancs-i-vermells van acabar l’any tercera posició de la màxima competició del futbol català consolidant-se a la zona de play off d’ascens a 3ª RFEF i a només tres punts del líder, el Sabadell B.

I això és tot per avui.  L’Infopòdcast Valls és una coproducció de Ràdio Ciutat de Valls i La Xarxa de Comunicació Local. Gràcies per la seva atenció i fins dilluns. Que passin un molt bon cap de setmana!

PUBLICITAT