Bon dia! Desperteu-vos que les campanes de Sant Joan fa estona que toquen i aquest és l’Infopòdcast de Valls d’aquest dijous 25 de gener.

PUBLICITAT

Aquest cap de setmana Valls gaudirà dels Tastets i el Mercat de la Calçotada que tindran lloc com a actes complementaris a la Gran Festa de la Calçotada d’aquest diumenge 28 de gener. Així, els Tastets de la Calçotada permetran fer degustacions a base de calçots de Valls, amb set restaurants vallencs que oferiran les seves noves propostes de plats de cuina del calçot, maridats amb vermuts i vins de la DO Tarragona.

Els Tastets de la Calçotada, organitzats per la regidoria de Turisme i l’Associació de Restauradors de Valls i l’Alt Camp, se celebraran al Pati durant tot el dissabte de 10 a 21 hores i diumenge de 10 a 14 hores. Durant la primera de les jornades, no hi faltarà a més la música en directe de la Red Star amb un DJ, a l’escenari del Pati, serà el dissabte de 12 a 14.30 hores i de 18 a 22 hores.

El programa es complementa, també dissabte i diumenge, amb el Mercat de la Calçotada que reunirà a una trentena de paradistes d’artesania i alimentació als carrers Jaume Huguet, Jaume Mercadé, Germans Sant Gabriel i Francesc Català Roca.

Parlem de castells i d’una de les actuacions més destacades de la temporada en què hi participen les dues colles dels Xiquets de Valls. La diada de la Mare de Déu d’Agost de la Bisbal del Penedès, que se celebra el 15 d’agost, es trasllada a la franja de tarda. Un canvi forçat per les conseqüències del canvi climàtic i que pretén evitar les altes temperatures que havien de superar els castellers i el públic en aquest municipi del Baix Penedès.

Així doncs, la Bisbal 2024 serà a les 18 hores i no a les 12.30h com es feia fins l’any passat.

La cita, que té lloc a la plaça de Sant Jordi, seguirà comptant amb els Castellers de Vilafranca, la Colla Vella dels Xiquets de Valls, la Colla Joves Xiquets de Valls i els Bous locals, els quals encara no saben si prendran part en la totalitat de la jornada.

Pel que fa el sistema de rondes serà a “la tarragonina” amb tres rondes i dues de repetició. Finalment, l’organització té previst instal·lar un sistema d’enllumenat artificial per si la diada s’allarga més enllà de les hores de sol.

I en esports, aquest dimecres va tenir lloc la recepció oficial al pilot vallenc de motos, Albert Martín, que va assolir la tercera posició de la categoria Original by Motul del Rally Dakar.

Una cinquantena de motos de l’entitat Motor-Club Miramar de Valls van acollir l’entrada de Martín a plaça i, seguidament, es va celebrar l’acte institucional a la sala de plens de l’Ajuntament, que va comptar amb parlaments de l’alcaldessa, Dolors Farré, el president del Motor-Club Miramar Valls, Rubén Jiménez, i el pilot Albert Martín.

Martín des d’un inici es va col·locar en aquesta posició de la general que no ha deixat anar en gairebé cap moment. Sense velocitat per atrapar als de davant, però sense que els de darrere li puguin posar en perill el podi. Fins i tot, va aconseguir ser el millor de la categoria en la quarta etapa.

A més, aconsegueix tancar el Dakar en la 35a posició de la general de motos, amb la qual cosa és l’espanyol més ben classificat després de la retirada de pilots com Joan Barreda o Lorenzo Santolino.

I això és tot per avui.  L’Infopòdcast Valls és una coproducció de Ràdio Ciutat de Valls i La Xarxa de Comunicació Local. Gràcies per la seva atenció i fins demà.

PUBLICITAT