Bon dia! Desperteu-vos que les campanes de Sant Joan fa estona que toquen i aquest és l’Infopòdcast de Valls d’aquest dimarts 30 de gener.

PUBLICITAT

Balanç satisfactori de la Cambra de Comerç i Indústria de Valls de la 42a Gran Festa de la Calçotada. La cita anual va acollir 35.000 visitants que van omplir els carrers i places de Valls posicionant la ciutat, la comarca i la calçotada arreu.

El guanyador del Concurs de Menjar Calçots va ser Antonio Hernández, de Santa Perpètua de Mogoda, menjant-se 240 calçots en tres quarts d’hora.

Durant el matí es van realitzar demostracions de coure calçots, concursos i lliurament de premis, cercavila, mercat de la calçotada, venda i degustació de productes típics de la comarca i tastets de la calçotada

La degustació popular es consolida un any més com un dels grans actes de la Gran Festa.

El Museu Casteller de Catalunya va aprofitar la Festa per obrir al públic i els Figa Flawas van signar exemplars del nou disc amb el títol “La Calçotada” en una carpa instal·lada a la plaça del Pati.

Des de la mateixa Cambra també s’agraeix la tasca dels mitjans de comunicació per donar cobertura a una de les mostres gastronòmiques més massives de l’any.

En l’àmbit polític, l’Ajuntament de Valls va celebrar aquest dilluns el primer ple ordinari del 2024. Una sessió que va servir, entre d’altres punts, per aprovar una nova pròrroga del transport urbà per a viatgers. Els tres partits de l’oposició, PSC, CUP i VOX, van aprofitar el torn d’intervenció per criticar a l’equip de govern el retard de la nova licitació.

El ple també va servir per validar dues mocions sobre l’adhesió a la ILP per a la proposició de llei de garanties del sistema educatiu català i en suport a Julian Assange. En canvi, es van tombar dues iniciatives de VOX  sobre el compliment de la legislació vigent i la modificació de l’article 115 del Reglament Orgànic Municipal.

Abans dels esports us anunciem que des de la regidoria de Joventut i Acció Cívica l’any 2019 es va iniciar la recuperació del Blai vallenc. Ara que s’acosta Sant Blai, el Centre Cívic acull el punt de recollida del tampó perquè pugueu fer aquestes tradicionals galetes. Es pot adquirir fins a l’1 de febrer.

A Copa Catalunya femenina, el CB Valls DIC va aconseguir dissabte una victòria èpica davant del Nou Bàsquet Olesa per 66-60. El partit va ser molt exigent físicament. Amb les d’Olesa fent una defensa contundent i amb molt contacte físic, Al descans, les visitants guanyen de 15 punts.

A la sortida de vestidors les noies del CB Valls DIC es van conjurar per aixecar un partit que en aquell moment estava molt complicat, però amb el suport d’un Joana Ballart totalment entregat, van donar una lliçó de lluita i sacrifici, recuperant pilotes, interceptant línies de passada, fent-se fortes en defensa i atacant amb transicions ràpides. Això les va dur a una importantíssima i ben merescuda victòria per 66-60.

I això és tot per avui.  L’Infopòdcast Valls és una coproducció de Ràdio Ciutat de Valls i La Xarxa de Comunicació Local. Gràcies per la seva atenció i fins demà.

PUBLICITAT