Bon dia! Desperteu-vos que les campanes de Sant Joan fa estona que toquen i aquest és l’Infopòdcast de Valls d’aquest dimecres 31 de gener.

PUBLICITAT

Comencem el nostre capítol informatiu explicant-vos que des d’aquesta mitjanit les mascaretes han deixat de ser obligatòries als centres sanitaris i sociosanitaris de Catalunya. El Departament de Salut ha pres aquesta decisió després de la millora de la situació epidemiològica, encara que manté la recomanació de fer-les servir amb persones amb símptomes d’alguna malaltia respiratòria.

Recordem que Salut que va declarar l’obligatorietat de la mascareta a tots els centres sanitaris el passat 5 de gener per mirar de frenar l’increment de contagis de virus respiratoris.

Malgrat la baixada de contagis i la reducció de la pressió assistencial, les autoritats sanitàries continuen fent una crida a vacunar-se com a millor mesura de prevenció.

En la vessant cultural, destaquem que el Gegant del Calçot enguany ha celebrat el 35è aniversari. Es tracta d’un element del folklore vallenc que s’ha convertit en l’emblema i la mascota oficial de la Gran Festa de la Calçotada des de l’any 1989.

Per commemorar aquest efemèride, el compte de Facebook de la Unió Anelles de la Flama ha publicat un recull de fotografies inèdites del procés de construcció d’aquest gegant tan singular i únic al país.

D’altra banda, el Gegant del Calçot es pot trobar exposat al vestíbul de l’Ajuntament de Valls fins Setmana Santa.

Més cultura. Aquest divendres, 2 de febrer, se celebra la festivitat de la Mare de Déu de la Candela. Com ja és costum, el ball de la Moixiganga oferirà la seva representació completa, a partir de les 10 hores, abans de la benedicció de les Candeles i l’Ofici Solemne.

En relació a la festa de la Candela fins aquest diumenge 4 de febrer, a partir de dos quarts de vuit del vespre, cada dia té lloc la predicació de la Novena.

En aquest informatiu tambe deixem constància d’una acció de la regidoria d’Acció Cívica i Joventut. Si tens entre 12 i 30 anys pots demanar el Carnet Jove Digital de Valls.

Una eina en què pots aconseguir avantatges en serveis municipals, estalvi amb un gran número de descomptes en els comerços de Valls i gaudir de totes les facilitats del Carnet Jove a Catalunya i a Europa!

I en la plana esportiva, la jornada 16 del grup 17 de 3a Catalana de futbol va deixar una victòria per 2 a 3 de l’Atlètic de Valls davant l’Alcover i una derrota per 0 a 6 de la Unió Esportiva Valls B contra el Vendrell.

Després d’aquests resultats, l’Atlètic ocupa la cinquena posició de la lliga amb 26 punts i la UE Valls B és tretzè amb 13 punts.

La propera jornada, la UE Valls B visitarà l’Altafulla, setè classificat amb 23 punts. El matx serà dissabte a les 17 hores. Pel que fa l’Atlètic s’enfrontarà al Base Pallaresos dimecres 7 de febrer, a l’estadi del Vilar, a partir de les 20.45 hores.

I això és tot per avui.  L’Infopòdcast Valls és una coproducció de Ràdio Ciutat de Valls i La Xarxa de Comunicació Local. Gràcies per la seva atenció i fins demà.

PUBLICITAT