Bon dia! Desperteu-vos que les campanes de Sant Joan fa estona que toquen i aquest és l’Infopòdcast de Valls d’aquest dijous 1 de febrer.

PUBLICITAT

Comencem el nostre capítol informatiu explicant-vos que Valls es prepara per a la celebració de la festivitat de la Mare de Déu de la Candela.

La seqüència ritual comença aquest dijous, a les 18 hores, al Museu Casteller de Catalunya, amb l’acte de recepció a les Candeles presidit per l’alcaldessa, Dolors Farré.

Pel que fa aquest divendres 2 de febrer s’espera que centenars de feligresos i de ciutadans visitin la capella i el cambril, situats a l’interior de l’Església Arxiprestal de Sant Joan.

A les 10 del matí, se celebrarà la representació completa del Ball de la Moixiganga, a l’altar major del temple. Es tracta d’una de les poques escenificacions de teatre popular i religiós que actualment es manté en l’escenari sagrat de les esglésies.

A continuació, tindrà lloc la benedicció de les candeles i la processó pels carrers del centre històric amb la participació de la Corporació Municipal i una gran multitud de fidels que entomaran el cant del Virolai i els Goigs. Un cop la comitiva hagi tornat a Sant Joan, es farà l’ofici solemne en honor a la Mare de Déu de la Candela.

D’altra banda, els actes religiosos es completen amb la novena, a partir de dos quarts de vuit del vespre, fins aquest diumenge 4 de febrer.

Valls acollirà el primer carnaval bestial amb mascotes com a grans protagonistes. Tindrà lloc dissabte 10 de febrer, a les 12 hores, a la plaça del Pati, en benefici de les entitats VallsGat i Revolución Pata.

Tots els interessats a prendre part en aquest concurs poden consultar les bases a la pàgina web de l’Ajuntament de Valls.

En l’àmbit d’Acció Comunitària, el proper 7 de febrer continuen les xerrades del Grup de Salut Comunitària amb “Alimentació conscient”, una sessió a càrrec de Jèssica Bofarull, psicològa RBEC i Mar Vidal, nutricionista del CAP de Valls. L’horari està previst de 10 a 11.30 hores.

Pel que fa a la formació deixem constància que Vallsgenera organitza un curs d’operacions auxiliars d’elaboració en indústria alimentària. Tindrà lloc del 21 de febrer al 10 de maig de 2024 en la modalitat presencial. Les inscripcions es poden formalitzar a la pàgina web de l’Institut Municipal de Desenvolupament Local.

I en esports, el Patronat Municipal d’Esports i el Consell Esportiu de l’Alt Camp impulsen un programa de formació per a entitats esportives.

Es tracta de 6 sessions monogràfiques que tractaran temàtiques diverses relacionades amb l’esport. La primera xerrada, prevista per dimecres 14 de febrer, tractarà els aspectes bàsics de procés de regularització de les entitats esportives.

I això és tot per avui.  L’Infopòdcast Valls és una coproducció de Ràdio Ciutat de Valls i La Xarxa de Comunicació Local. Gràcies per la seva atenció i fins demà.

PUBLICITAT