Bon dia! Desperteu-vos que les campanes de Sant Joan fa estona que toquen i aquest és l’Infopòdcast de Valls d’aquest dijous 8 de febrer.

PUBLICITAT

Comencem el nostre capítol informatiu explicant-vos que el president de la Comunitat de Regants del Marge Dret de Bràfim, Francesc Xavier Saperas, ha declarat aquest dimecres al jutjat d’instrucció número 3 de Valls per defensar-se de la denúncia interposada per l’Agència Catalana de l’Aigua. Se l’acusa de deixar el Gaià sense aigua.

Els regants han assegurat que dos dies abans de la denúncia plouen 20 litres, però que la llera es va eixugar ràpidament per la sequera. Des d’Unió de Pagesos han carregat contra l’Agència Catalana de l’Aigua i han considerat que no es pot sancionar un cabal ecològic que no és real.

Una desena de persones han donat suport al president dels regants davant dels jutjats de Valls i han tallat amb diversos vehicles i dos tractors la carretera del Pla durant una hora aproximadament.

Última hora de les mobilitzacions de la pagesia catalana. Uns 200 tractors han passat la nit a Barcelona en la tercera jornada de protestes per la crisi del sector. Les concentracions s’han portat a terme entre la Gran Via i l’Avinguda Diagonal, provocant retencions de trànsit a primera hora d’aquest dijous.

S’espera que avui els pagesos i ramaders s’acostin al ple del Parlament per fer arribar les reivindicacions. Hi ha la previsió que siguin rebuts per la seva presidenta, Anna Erra.

Tot això, succeeix després de la reunió amb el president de la Generalitat, Pere Aragonès i el conseller d’Acció Climàtica, Alimentació i Agenda Rural, David Mascort, els quals van considerar justes les demandes i es van comprometre a convocar-los de nou abans de quinze dies.

Avui és dijous Gras, primer dia de les festes de Carnaval. A Valls, a les 19 hores, a la plaça del Blat, tindrà lloc l’Arribo dels Reis Carnestoltes, amb la Mulassa i el Bou del Carnaval. Tot seguit, des del mateix punt, sortirà la cercavila que es dirigirà fins a la plaça de l’Oli amb els discursos dels Reis Carnestoltes, les balladetes i la degustació popular de manxada, el típic caramel i la botifarra d’ou.

Temps per als esports. Els dos equips de futbol del grup 17 de Tercera Catalana van disputar els seus partits aquest dimecres després d’ajornar-los el passat cap de setmana.

L’Atlètic de Valls va golejar per 3 a 0 al Base Pallaresos i la Unió Esportiva Valls B va empatar sense gols al camp de l’Altafulla.

Un cop disputada aquesta jornada i amb el descans pel cap de setmana de Carnaval, l’Atlètic se situa sisè a la classificació amb 29 punts i la UE Valls B és tretzena amb 15 punts.

Els dos equips tornaran a competir el cap de setmana del 17 i el 18 de febrer. El filial de la Unió Esportiva Valls rebrà el dia 17 el Calafell, vuitè classificat, mentre que el dia 18 serà el torn de l’Atlètic que visitarà el camp del Cunit, cuer de la classificació.

També deixem constància que el Patronat Municipal d’Esports de Valls organitza la 15a edició de la tradicional Caminada Popular que tindrà lloc el 25 de febrer.

Enguany comptarà amb un recorregut de més de 16 quilòmetres amb sortida des del barri de les Comarques i s’arribarà fins a Picamoixons. Un altre any, la solidaritat hi serà present. En concret amb la Carlota, una nena de 12 d’anys afectada per malalties minoritàries.

I això és tot per avui.  L’Infopòdcast Valls és una coproducció de Ràdio Ciutat de Valls i La Xarxa de Comunicació Local. Gràcies per la seva atenció i fins demà.

PUBLICITAT