Bon dia! Desperteu-vos que les campanes de Sant Joan fa estona que toquen i aquest és l’Infopòdcast de Valls d’aquest dimecres 14 de febrer.

PUBLICITAT

Comencem el nostre capítol informatiu explicant-vos que el Carnaval a Valls finalitza aquest Dimecres de Cendra amb el seguici fèretre de Sa Majestat el Rei Carnestoltes i la baixada de la Geganta Quaresma.

La comitiva arrencarà, a les set de la tarda, des de davant del local social de la Unió Anelles de la Flama, amb la cercavila de la Vella Quaresma. En el seu pas per la placeta de l’1 d’octubre, es recolliran les despulles del Carnestoltes, el qual serà cremat a la plaça del Blat. Tot seguit, la Quaresma donarà 49 voltes sobre si mateixa per acabar amb la disbauxa i inaugurant el període de penitència.

La geganta de la Vella Quaresma és un element nou, però basat en una tradició antiga que estava perduda en l’oblit. Per les festes de Carnaval de 1988, concretament el Dimecres de Cendra, la geganta va sortir per primera vegada al carrer després de l’enterro del rei Carnestoltes, acompanyada per un nombrós grup de timbalers.

Dimarts al vespre, el local de la Unió Anelles de la Flama  va ser l’escenari de la rifa del porquet de Sant Antoni.  Els números guanyadors són el 251, 2162 i el 4511.

Els números premiats es poden consultar a la pàgina web i les xarxes socials de la Societat de Sant Antoni i de la Unió Anelles de la Flama i als mitjans de comunicació. També es penjarà un cartell a l’Oficina de Turisme amb la relació dels números guanyadors.

Els guanyadors  que no van assistir al sorteig, poden  recollir els premis a l’Oficina de Turisme presentant la butlleta original abans del 13 de març; si no, el premi quedarà desert.

Pel que fa als premis, se’n van sortejar tres, cadascun dels quals va comptar amb productes derivats del porc i vals monetaris per gastar a les diferents carnisseries i xarcuteries de Valls. El primer premi va consistir en un pernil i 200 € en vals; el segon va ser premiat amb un pernil i 100 € en vals; i el tercer és integrat per una espatlla i un val de 50 €.

La recuperació de la Rifa del Porquet ha estat una iniciativa conjunta de la Societat de Sant Antoni i la Unió Anelles de la Flama.

El dissabte 16 de març, es celebrarà el primer Festival del Joc del Camp de Tarragona . Les portes del festival estaran obertes a tothom, a nens i nenes, a grans i petits. L’entrada serà gratuïta per a tots!

Podràs gaudir d’un munt de jocs i activitats, podràs comprar jocs d’allò més originals i també podràs gaudir d’un espai on poder comprar menjar.

No us podeu perdre l’oportunitat de ser part d’aquest esdeveniment únic a Valls! Recordeu, el dissabte 16 de març a la Sala Kursaal de 10 h a 21 h!!

I un apunt d’esports. Els dos equips de futbol del grup 17 de 3a Catalana tornen a competir després del cap de setmana de descans en motiu del Carnaval. El filial de la Unió Esportiva Valls rebrà dissabte 17 de febrer el Calafell, vuitè classificat. El dia 18 serà el torn de l’Atlètic que visitarà el camp del Cunit, cuer de la classificació.

I això és tot per avui.  L’Infopòdcast Valls és una coproducció de Ràdio Ciutat de Valls i La Xarxa de Comunicació Local. Gràcies per la seva atenció i fins demà.

PUBLICITAT