L’Ajuntament de Valls inicia aquest mes de març la campanya de reposició de l’arbrat públic de la ciutat. Amb aquesta iniciativa es busca reposar les baixes de l’any anterior, causades per malalties, per la sequera o bé arbres que han estat danyats pel vent o accidents.

PUBLICITAT

L’objectiu de la reposició d’arbrat és mantenir i ampliar amb el temps la superfície d’espais verds públics a la ciutat. També vol conscienciar sobre la necessitat de mantenir, o fins i tot incrementar, les zones verdes dins l’espai urbà en un context d’escalfament global i sequera

Del total de 7.400 arbres que hi ha a Valls, s’han produït 78 baixes al llarg de l’any. D’aquests es reposaran 52 arbres, prioritzant aquells que es troben en zones amb més afluència de gent, així com aquelles espècies menys sensibles a la sequera. També s’aprofitarà la reposició per substituir algunes espècies que no s’han adaptat bé a la ciutat, o bé que pateixen plagues difícils de controlar. Una de les noves espècies serà la perera de flor, que es plantarà a la Plaça dels Quarters i als Habitatges de la Colla Vella. Els arbres restants (26 exemplars) pertanyen a espècies més sensibles a la sequera. La seva reposició queda a l’espera de l’evolució meteorològica.

PUBLICITAT