Bon dia! Desperteu-vos que les campanes de Sant Joan fa estona que toquen i aquest és l’Infopòdcast de Valls d’aquest dimecres 20 de març. Primer dia de la primavera!

PUBLICITAT

Comencem el nostre capítol informatiu explicant-vos que Valls i el Museu Casteller de Catalunya presenten la primera experiència immersiva per viure una diada castellera des de dins i sentir el vertigen d’una enxaneta.

Amb ulleres de realitat virtual i imatges d’alta resolució a 360 graus es podran experimentar les sensacions a tocar de pinya, veure la pujada del castell a l’alçada d’un casteller de tronc o situar-se per sobre del pom de dalt quan l’enxaneta fa l’aleta.

«Enxaneta 360» s’estrena el 22 de març coincidint amb el període turístic de Setmana Santa i estarà disponible de manera permanent com a nou atractiu de Valls i el Museu Casteller.

El visitant se situarà a la mateixa plaça del Blat, al Km0 casteller, i amb les ulleres podrà reviure els 4 de 9 sense folre de l’última diada de Santa Úrsula, dos dels gamma extra descarregats per les colles Joves i Vella de Valls.

La nova producció audiovisual 360 és també interactiva i incorpora un tour virtual i didàctic per descobrir detalls tècnics dels castells i a més permet sentir el so ambient de plaça o bé les narracions de les transmissions de la Xarxa +-TAC-12 i RAC-1.

En l’àmbit de Joventut i Acció Cívica, recollim l’èxit d’assistència i de participació a la primera edició del Valls Juga celebrat de l’11 al 16 de març en diferents espais de la ciutat.

La jornada lúdica del dissabte 16 va acollir 1.200 participants al llarg de tot el dia a la sala Kursaal.

S’acosta la Setmana Santa. Aquest dimecres, al matí, se celebra a Valls, el tradicional Mercat de Palmes i Palmons, un dels mercats més típics de l’any, a la capital de l’Alt Camp.

El Mercat de Palmes i Palmons, inclou el mercat setmanal del dimecres escampat pels diversos carrers comercials del nucli històric de la ciutat: el Pati, amb parades de palmes i palmons; a la plaça del Quarter, la muralla del Castell, la plaça de l’Oli, el Portal Nou, entre d’altres.

I en esports, recollim els resultats del grup 17 de 3a Catalana de futbol dels equips de casa nostra.

La passada jornada ens va deixar una derrota per 0 a 3 de la Unió Esportiva Valls B davant el Torredembarra i un triomf per 2 a 3 de l’Atlètic de Valls al camp del Vallmoll.

A vuit jornades per acabar la lliga, l’Atlètic es troba en sisena posició de la taula classificatòria amb 40 punts i el filial de la UE Valls és últim amb 16 punts.

Dissabte, a partir de les 18.30 hores, a l’estadi del Vilar, es disputa el derbi de la ciutat entre l’Atlètic de Valls i la Unió Esportiva Valls B.

I això és tot per avui.  L’Infopòdcast Valls és una coproducció de Ràdio Ciutat de Valls i La Xarxa de Comunicació Local. Moltes gràcies per la seva atenció i fins demà.

PUBLICITAT